Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 6 januari 2012

En katthistoria

Av Margus - 6 januari 2012 22:05

Lille katt, lille katt, lille söte ka-atta... Blev alldeles tårögd av en märklig händelse i kattvärlden. Nästan som ett under… Bloggvännen Berit Elisabet miste sin älskade Mysan som försvann före jul. Trots mycket letande har katten ännu inte återvänt. Efter några komplicerade turer inträffar något jag nästan vill benämna 'mirakel'. Ja, man ryser… Istället för den kära Mysan kom… Mysans son Myse, rena avbilden av mor. Läs HÄR.

Katter är bedårande. Hade en Hannibal i tonåren som försvann spårlöst, ganska lik Mysan och Myse förresten. Oron, saknaden, letandet och slutligen sorgen glömmer jag inte. Katten på bilder nedan är den enda katt som får bo i Lilla Huset. Den springer inte bort, blir inte överkörd eller nåt annat ruggigt. Sådan oro var och varannan dag skulle jag inte orka med. Föredrar marsvin, hundar och fåglar som är lättare att ha kvar hemma. Man får glädjas åt andras katter istället.

       

klicka för större bilder

Nu har jag hittat gässen som flyger över Lilla Huset dagligen och nattligen. De kommer i hundratal under stort larmande och är fantastiska att följa. Vi undrade så var de höll hus om dagarna. Nu vet vi.

Bara ett par km bort huserar de dagligen på vattensjuka marker som aldrig blev skördade på grund av höstens myckna regn. Mycket mat som räcker till många. Där kamperar de ihop med en stor mängd svanar ute i samma ärende.

 
 
Ruth

Ruth

6 januari 2012 22:29

Så tungt att förlora ett djur när iman inte vet vad den har råkat ut för. Du kan känna dig trygg med din katt, den springer inte iväg och stör dina 24 timmar på dygnet.
Jisses så mycket fåglar på matjakt, där finns det nog gott om föda, ett pluss för fåglarna som är hungriga.
Kramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Kasper

Kasper

7 januari 2012 15:43

Lille Myse hälsar, där han ligger under skrivbordet i sin back med plädar. :) Åh, så bra vi mår allihop! TACKSAM, det är vad jag är.
Jag brukar alltid försöka att inte ta ut bekymmer i förskott, det är väl därför jag "alltid" haft fria katter. Under en period i livet som ett absolut måste, bland alla möss som invaderade ett gammalt, gammalt torp! Katterna behövs för övrigt även här av samma anledning. Men förstås inte fyra stycken. :) Myse både vill och ska stanna inne tills vidare.
De där gässen - de upplever sig nog som i paradiset! :)

http://kasperian2.blogspot.com

Margus

7 januari 2012 21:37

Skönt att allt tycks gå vägen! Bra så länge Myse även VILL stanna inne, fast till sommaren blir det väl svårt.
Lilla Husets trädgård invaderas av sork - en ojämn kamp. Grannars katter smyger här och gör väl viss nytta. Men vi kör med råttgift och nu ligger det döda möss i huset och stinker... bläää.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards