Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 6 mars 2011

Ben som telefonstolpar...

Av Margus - 6 mars 2011 22:26

Nu är vi rejält utmattade och slaka i både armar och ben efter att ha hjälpt fram Jörgen Brink till vinst i Vasaloppsspåret  samt fruktlöst kämpat sida vid sida med Di Svenske på skid-VM:s avslutande femmil i norska Holmenkollen.

”Benen känns som telefonstolpar, men det är ju lite det som är tjusningen…” som Johan Olsson uttryckte saken när de gått i mål. Kan bara instämma.

Inte nog med det… från Norge direkt till svinkalla ryska Sibirien där vi höll tungan rätt i mun för Helena Ekholm på skidskytte-VM i Chanty-Mansijsk. Hon sköt fullt och det räckte till brons!

Som om detta inte var nog fick vi framåt kvällningen rycka in lite vid friidrotts-EM i Paris där vår nya höjdhoppare Ebba Jungmark tog brons på 1,96.

Innan dess hann vi köpa hem gurka till marsvinen och ge Sigrid både frisk luft och en välförtjänt promenad ute på snöfria åkrar. Som vi har legat i…! Mellan varven åts stekt makrill. Efter utståndna vedermödor smakade det gott med te och varmkorv.

----------------------------------


Försökte förgäves läsa lite i ny bok. Kom dock inte längre än till de första tankarna av vilka denna bok är full, ty här får man vara lite skärpt… hör bara:

”Det yttersta som förnuftet kan uppnå är att erkänna att det finns oändligt mycket som överstiger dess förmåga. Det är inget bevänt med förnuftet, om det inte förstår det.

Om de naturliga tingen överstiger förnuftets förmåga, vad ska man då säga om de övernaturliga? [188/267]”

Citat ur boken TANKAR av den franske 1600-talsmatematikern och filosofen Blaise Pascal vars, enligt bokförlaget Bakhålls grundare, "fragmentariska, oordnade och hastigt nedtecknade funderingar i livsåskådningsfrågor publicerades efter hans död". Boken som fastän den kom till i största hast och aldrig blev färdigskriven ändå, av generation efter generation i hundratals år, har kallats den ultimata boken.

 
 
Ruth

Ruth

6 mars 2011 23:52

Det har nog sett ut stort sett likadant i mångas hem under dagen, en rafflande söndag med många fina idrottare, kul har det varit.

Den boken låter tungläst, men säkert intressant också, läser du till slutet tro ? :)

Sov nu så gott och vila era trötta ben, i morgon är en ny dag.
Kram

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Marianne

Marianne

7 mars 2011 19:01

Jag förstår att ni är helt slut efter alla denna idrott. Själv orkade jag mig inte ens till Tv:n.
Ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

 
Flanören...

Flanören...

8 mars 2011 07:05

En del dagar är tunga.
Mitt program såg lika dant ut.
Man borde kunna ställa upp i vintermångkamp. I alla fall framför TV-rutan.
Vi försökte ha ett valberedningsmöte kl. 9, per telefon, men två hade fått plötsligt förhinder, så det fick bli i kvällningen i stället.
Hustrun och jag talade bl.a om, under Vasaloppssändningen, kulturministerns försök att vrida sånt här ur händerna på SVT.
Pina. Reklamavbrott, hurtigheter och okunniga reportrar, nej hoppas hon får bakhalt.

http://www.nabbsjuan.bloggplatsen.se

Margus

8 mars 2011 15:06

Den samlade opposition som lyckades stoppa vidare utförsäljning av statliga verk får väl lägga grus i spåret för ministerns planer. 'Herr Reichfeldts' regering har det inte lika lättvallat längre.

 
Ingen bild

bobby

5 augusti 2012 14:27

Margus det är Pascals livsverk och inte något hafs som slängts ihop i sista stund. Att han dog precis innan boken hann färdigställas får den om möjligt för ett otränat öga att kännas som ett hafsverk.

Margus

5 augusti 2012 23:46

Det som Bobby bemöter är Peter Glas (grundarens av bokförlaget) ord i boken, och knappast ett otränat öga.
För tydlighets skull kompletteras citatet med detta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards