Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 18 juli 2008

Hobby och livsstil

Av Margus - 18 juli 2008 18:04


När man har djur frågar de som inte själva är djurälskare "du tar väl ungar på dem också?".
När man föder upp djur (fåglar, marsvin, hundar m fl) frågar väldigt många "men går det här ihop sig? " eller "det är väl ingen vidare vinst på dom här?"



Vem har sagt att det ska gå med vinst när man har djur. Inte frågar man så om familjens barn...! Det är nästan som om man måste motivera sitt djurinnehav, som om man inte "får" ha djur om de inte bidrar till försörjningen.



Kanske härrör det från lantbruket där olönsamma nötkreatur slaktas ut, jag vet inte. Kanske kommer det från fattigsverige anno dazumal då allt arbete skulle ge bröd för mödan. Konstig kvarleva i så fall för sen dess har vi fått både reglerad arbetstid och semester.


Numera svarar vi:
- Detta är en livsstil och en hobby, vet du. Och en hobby måste få kosta. Vi har detta istället för utlandsresor till Fjärran Land. Istället för sommarstuga, båt och husvagn vet du. Istället för skidsemester, medlemskap i golfklubben, istället för dykarkurser och äventyrsresor.



Undrar vem som har billigast hobby?

 
 
Jenny

Jenny

18 juli 2008 18:58

Tänkvärda ord!
Och inte fanken är "vår" hobby och vårt intresse dyrare/billigare än annat!
Jag själv föder inte upp i försäljnings-syfte, men tycker det är otroligt kul att få följa deras spännande livsresa...med både häckningar och annat.
Och självklart kan man ju inte behålla alla, och då tar man den betalning man kan och vill, och försöker se till att alla får ett gott hem...Så är det bara!
Vi har iofs en GAMMAL husvagn, och en sk "båt" (läs: orange plastdinge som bara går för fort för den är tänkt som vattenskidsbåt till sambon i yngre ålder...)
Det är vad vi roar oss med på eventuella semesterdagar om det finns tid över.
Utomlands har jag inte varit på över 20 år! Inte sen man blev "bonnkärring" med sambon....(och inte saknar jag det heller...jag har det bra här!)
Jaja! Var och en till sitt, som mamma brukar säja...och visst e det tur att det finns fölk ti allt?
Bra skrivet i alla fall, Margus!
Ha de! //Jenny

http://efterskalv.blogspot.com

 
uffematten

uffematten

18 juli 2008 19:28

Hejsan!
Halkade in här via Jenny.

En jättetrevlig blogg har du! Det "däringa" dialektinlägget var kul! Har flyttat från Småland till Västra Götaland och begriper noll och intet när "infödingarna" brer på som värst :-)

Har också en massa djur. Får väl en del påhopp, men tycker nog att det är mitt val! -visserligen blir det väl inga semesterresor eller krogbesök, men det kan jag leva utan!

Ha en trevlig helg!
/J






http://uffematten.blogspot.com

 
Ingen bild

margus

18 juli 2008 20:53

Tack för titten, Uffematten. Trevligt.
Du lär dig västgötskan ska du se. Vi har samma satsmelodi i Göteborg, Västergötland och Småland, en grej jag lagt märke till.

Kikade på din blogg. Väldans massa djur, du också. Vi är RIKA.

 
Ewa

Ewa

18 juli 2008 21:33

Heja, heja!

Vi får alltid frågan om vi HAR uppfödning för varför ska man annars ha så många marsvin. Fnys!

http://fundringar

 
Ruth

Ruth

18 juli 2008 23:46

Ja alla uppfödare blir väldigt rika på sin uppfödning, det har man ju fått höra :-) skall vara glad om det går runt, vilket det aldrig gör. På tiden vi hade bara 2 Bernertikar blev det en liten vinst om vi slapp veterinärer, men utställningar var många både i Sverige ock utrikes det kostade fläsk, dyra försäkringar och dyrt med foder. Hade vi tur så blev det en liten krona över. En gång så stod min man och tvätta bilen i garage nerfarten då kom det 2 pojkar förbi på gatan, den ena sa " jag vet varför ni kan ha så fin bil, "jasså sa min man" jo sa pojken ni säljer så många valpar" det var nog föräldrarnas ord som kom ur den barnamunnen, Ler. Så går ofta snacket.

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

19 juli 2008 01:36

Ett mycket bra inlägg. Men jag får ofta höra lite andra ord från folk. De tror nämligen att man tjänar massor av pengar på att ta en valpkull någon gång då och då. Det finns även folk som på rent allvar tror att min hobby är något jag försörjer mig på. Ja, en dyr hobby har jag och det blir även inkomster på den om jag har tur. Men någon förtjänst har jag aldrig haft. Det kan skatteverket intyga.
Men glädjen över att få ha mina hundar och samtidigt få se hur valparna växer upp och blir till glädje för sina familjer är oslagbart.
Jag brukar säga att om man sysslar med djur så är det till en god hjälp om man är lite knäpp.
Ha det gott alla knäppgökar.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28 29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards