Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 15 juli 2008

Nytt och gammalt

Av Margus - 15 juli 2008 23:19


Visst har Apoteket blivit konstigt. Att beställa mediciner på nätet var i sig en upplevelse. Med möda trasslade jag mig förbi sexleksaker (!) som vaginakulor, vibratorer och massageoljor och andra onämnbara ting på Apotekets giftgröna sajt. Slutligen återfanns de åtråvärda medicinerna nånstans bland pollenprognoser, solskyddsfaktorer och Plus-medlemskap (!). Vad som sedan följde ska här inte ordas om men det tog en timme av mitt liv med bank-ID och krånglig betalning. Kära nån.


 


Apotekets sexiga giftgröna miljö var nästan too much. Längtan tillbaka till forntidens mörkbruna mahognyhyllor och bruna glasflaskor blev så stark att jag sökte upp bilder på nätet. Lånade denna från Apoteksmuséet i Linköpings kommun.



Ännu ett fornminne avnjöts i kvällens Allsång med oförglömliga Owe Törnqvist, snart 80 (!) och stilig som alltid i svart kostym och vit skjorta, superproffsig rivandes av sina evergreens Rumba i Engelska Parken och Varm Korv Boogie. Guuud va' bra han e'. Info om Owe finns på susning.nu HÄR.



Färgglada buggare på scen fick mig att känna att den egna OS-formen är långt borta. Men om nästan alla svenska OS-hopp är skadade, varför inte jag…? Är således i gott sällskap. Rumpvärken har övergått till ischias, nåt som jag åtminstone känner igen och har övningar för.



Sissela Kyles uppkäftiga monolog om Kina och FRA fick inte så stora skrattsalvor. Iklädd blå Mao-uniform och stor röd stjärna på mao-kepan viftande hon med två kinesiska flaggor och förklarade sig redo för den kinesiska invasionen och var buggad på hela kroppen. Så djärvt och annorlunda att Skansenpubliken nog inte var redo. Ska bli kul att läsa recensionerna. Men vi vänjer oss, som hon sa "inga problem för oss svenskar, vi som är så anpassningsbara och flexibla".

 
 
Ruth

Ruth

16 juli 2008 09:25

Tiderna förändras och vi med den, det gäller att hänga med i svängarna, men det svänger lite väl mycket i mellanåt.

Tycker Skansen var en flopp i går, tack Owe för att du var med och räddade allt det pinsamma, även om jag inte är så förtjust i dom låterna som du sjöng så var det stil och fläkt i gubben.
Hoppas dina besvärliga plågor flyttar ifrån dig snart, dom gör ingen människa uppåt glad.

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Jenny

Jenny

16 juli 2008 22:28

Ja, det går lite för fort med den däringa "cybervärlden"...Håller fullständigt med om att det borde vara lite mer "Mahogny", på hela "tjottaballongen" !
För att inte tala om "Skansen"...det börjar spåra ur nu, Herr Anders Lundin!!!
I och för sej är jag inget stort "fan" till Owe Törnkvist, men han räddade nog kvällen i går...
Hoppas du mår bättre i dag?
Pssst!
Vet du vad???
Kan man skriva här att 2 av mina nymfar blivit som "galna" på pinnen???
Typ 6-fixerade?
Jag tillsatte lite extra E-vitaminer (som tydligen ska vara rena viagran för pippisar)och ta mej tusan!
E-Vitaminer, holk och lite "privathet" gjorde minsann susen.
Och han sjunger "Hadderianhaddera" för full hals rätt i örat på henne...stackarn!
Må så gott du kan! //Kram, Jenny

http://efterskalv.blogspot.com

 
Ingen bild

margus

17 juli 2008 07:07

"hadderianhaddera" hahaha. Rätt i örat! Härligt. Då går det nog vägen.

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

17 juli 2008 08:43

http://fotolasse.se/alatorp/index.html
Morning! jag har länken bland mina favoriter. Ålatorps Gård. Vadnu då, funderar du på att bli avbytare, hehe. Eller skaffa en produktiv gräsklipperska med självstart;)

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Ingen bild

margus

17 juli 2008 10:52

Åh, tack. Det var snabba ryck.
Hade ju tänkt lägga den bland mina favvisar också, men det blev aldrig. Ville bara njuta bilderna mm.

 
Marianne

Marianne

18 juli 2008 00:53

Förr var ett Apotek enbart ett Apotek. Inte som idag, rena varuhuset för allsköns bråte.
Varm Korv Boogie är en kul låt som man inte glömmer bort. Ibland är det helt enkelt så att gammal är bäst. Owe Törnqvist har den rätta knycken.
Ha det gott

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28 29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards