Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 9 februari 2008

Anden är svag men köttet villigt...

Av Margus - 9 februari 2008 21:06

Frysen är laddad med köttfärsbiffar. Äntligen blev dom gjorda! Både köttfärssås och starka biffar inom en veckas tid... hmm, det tar sig.

Efter en längre period som zombie funkar hjärnan lite bättre även om energin är dämpad... anden är svag, men köttet villigt, hehehe.



Mina Starka biffar är nåt jag vanligen försöker ha i frysen. Själv gör jag stor sats på 1 kg färs och får ut 24 biffar, men receptet nedan är för 400 gram ifall någon blir sugen att pröva. Det låter väldigt starkt när man hör ingredienserna, men för mig som inte mäktar med peperoni, tacos och salsa och sånt är dessa milda i jämförelse.

 Ingredienser, 4 port:   

400 gr blandfärs,

2 äggulor,

1 - 1½ tsk salt, 

2 krm svartpeppar,

2 tsk potatismjöl,

3 msk finhackad rödlök,

2 msk finhackad kapris,

2 msk finhackad saltgurka,

1 dl grädde.


---

Härligt väder under promenaden idag, jippie, och för varje dag som går närmar vi oss mars. Den vinter som skulle kunna dyka upp nu kan inte bli långvarig. Det känns trösterikt.

Trösterikt är det också att vädra åsikter och insikter med Väninnan i telefon. Härligt att ha någon likasinnad att ventilera samhällets och egna tillkortakommanden med. Våra samtal böljar fram och åter, mycket blir avhandlat och löst. Vilken underbar uppfinning telefonen är. Thanks to Graham Bell!

Trösterikt även att kunna ge bonusdottern råd i vilsna stunder medelst samma finurliga uppfinning. Och sen undrar man vart tiden tagit vägen...! Att prata i telefon tar väldigt mycket tid, men jag har blivit bättre... eller ...sämre (hur säger man nu ?) på detta. Förr om åren gick apparaten varm i ett, i ett.

 
 
Ruth

Ruth

9 februari 2008 23:42

Skönt att ladda frösaboxen med färdiga rätter så enkelt att ta till när man inte har lust att stå vid spisen en dag (och det vill man ju inte för ofta om det går att hämta :-) Ditt biffresept är nästan det samma som jag också använder. Använder också potatismjöl i stället för skorpmjöl. Bra mat för framtida dagar..

http://bernamis.bloggagratis.se

 
skogsfrun

skogsfrun

10 februari 2008 10:38

Låter smaskens:) skogsfrun som är later och inte gillar stekos hade nog gjort en limpa av alltihop och satt in i ugnen, delat sen i lämpliga längder;)

http://www.barasaras.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards