Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 30 juli 2015

Ny kyl o frys mitt i sommaren

Av Margus - 30 juli 2015 22:42

Kyl och frys beställdes för flera veckor sen. Jobbigt med byte så vi sköt på det ända tills nu. Och nu kom det förstås plötsligt. Man är aldrig beredd, liksom.

Nu gör vi väl nåt dumt… igen. Våra gamla är femton år, liksom på gränsen så där. Men funkar utmärkt. Varför då köpa nya. Jo, det var en drive med Electrolux. Vi tindrade med ögonen ett tag, men avvaktade. Sen sa Ekot att E-lux flyttar till Polen. Då slog vi till. Sista chansen att få svensktillverkat. Skåpen kom idag.

       

Bytet gick dock bättre än befarat. Lutande golv och väggar i gammalt hus ställer till det… Mycket bök med vattenpass och underläggsbitar. De gamla skåpen flyttades till annat ställe i huset fortfarande i drift. Det lilla huset blev därmed ännu mindre. Idag installerades de nya. Skönt att flytta kylda respektive infrusna varor utan hets. Nya kylen är fylld. Såklart var allt annorlunda, hyllor och lådor å sånt. Mycket nytänk krävs. Frysen blir väl redo i morgon.

Köket har känts trångt länge. Vårt rejäla och älskliga köksbord känns tyvärr lite för stort. Funderas på ett mindre för att få svängrum. Runda bord verkar så hemtrevliga. Får se vad vi fastnar för.

 
 
Erika

Erika

1 augusti 2015 14:23

Nytt i köket är aldrig fel och det ser så fint ut. :)
Måste frågar dig om mitt vykort till dig kom dit det skulle?
Skickade ett när vi var nere i Blekinge i Juli månad. Numera är postgången som hej hopp, kommer det fram så får man var glad. Vid ett tillfälle skickade jag ett vykort från min stad och det skulle till Karlskrona, det tog tre hela dagar. Snigel post är det numera. Frimärken ska var dyrt, men då anser jag att det ska komma fram innan man lämnar in för gott. Samhället av idag är rent skrattretande.

På tal om runda bord, ångrar mig att jag inte valde ett runt när jag köpte nytt köksbord, men det går väl fler tåg. :) och nu har vi Ikea i Borlänge endast ca två mil dit.

Have a nice day!

http://allblogg-erika.blogspot.se

Margus

4 augusti 2015 23:23

IKEA är vansinnigt trevligt. Passa absolut på att kika in där! Har saknat det i många år. När vi hade hundar var det inte lönt att åka någonstans där de inte fick följa med in. Nu tar vi igen detta, med råge.
Tusen tack för ditt vykort. Det både gladde och överraskade! Blev jätteglad. Hade allt tänkt att tacka dig snart, men visste inte hur länge du var på "drift".
Runda bord är verkligen trevligt. Och ger utrymme :-)

 
Berit E i Kasperian

Berit E i Kasperian

3 augusti 2015 00:11

Tjusigt. :)
Jag har också ett på tok för stort matbord, och jag gillar runda!
Men mitt ca 250-åriga bord får nog ändå hänga med ett tag till. :)
Ser att ni gjort många sköna utflykter - verkar härligt att kunna cykla "på tur".

http://kasperian2.blogspot.se

Margus

4 augusti 2015 23:29

Ja, Berit, med trevligt ressällskap är alla turer roliga, både i bil, till fots eller på cykel. Vet inte om detta ens skulle ha blivit av ifall jag varit ensam. Nuförtiden får man ju akta sig för alla därtill :-( Fattar inte hur en del VÅGAR cykla ensamma jorden runt å sånt där.
Med små hus får man tänka sig för lite extra, men det man vant sig vid funkar länge. Vi hade vårt stora bord här i 20 år. Det tyckte jag mycket om, tänkte nästan aldrig på att byta ut det förrän nu. Fast vi slänger det inte, hehe. Kan vara bra att ha på verandan :-)

 
Erika

Erika

5 augusti 2015 17:59

Ville mest höra så det kom fram vykortet. Postgången numera är under all kritik. Kommer det fram får man vara glad, och om inte...ja då blir man riktigt sur. Du kom upp på FB när jag sökte där och, på den vägen blev det. Det är inte mycket bevänt med varken skrivstil eller hålla i penna numera, och det är något som gör mig så bedrövad. En gång hade jag en riktigt snygg handstil även textning men idag är det verkligen si och så med alltihop. Man får väl vara glad att händerna fortfarande sitter fast i handleden. :)

Vink härifrån och dit! :)

http://allblogg-erika.blogspot.se

Margus

5 augusti 2015 23:18

Ja, och så får man vara glad att man kan fortfarande kan skämta om eländet. Fast det blir något av galghumor ändå ;-) Hur som helst var det en jättegullig handling och jag blev mycket glad. Hoppas du trivs med att vara hemma igen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards