Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 16 september 2013

På apoteksjakt...

Av Margus - 16 september 2013 21:27

I morse startade en apoteksjakt i Lilla Huset av aldrig skådat slag. En tankelapsus hade gjort att jag plötsligt stod utan cortison när dosetten skulle laddas för veckan. VA..??!! Detta har aldrig hänt mig förut. Jag beställer ALLTID i god tid. Nu hände det ändå. Och det ska ALDRIG HÄNDA IGEN. Jag lovar.

Turligt nog upptäcktes slarvet redan i söndags varpå min dagliga dos av två kapslar kunde delas upp på två dagar. Med hopp om en lösning under måndagen… Vi har ju elektroniska recept.

Byns Apotek är numera Kronans Droghandel. Dess telefonkundtjänst svarade att medicinen inte fanns i lager där. Inte heller på Kronans i Vara, två mil bort.


Vilka andra apotekskedjor finns nu då…? Och på vilka orter…? Inget apotek berättar för kunden vilka apotek som finns i närheten – de KONKURRERAR ju! Och jag visste inte. På Internet berättade Hitta.se att Grästorp (2 mil), Vara och Alingsås hade apotek. Av deras namn och hemsidesadresser insåg jag att det var våra gemensamma statliga apotek - Det Riktiga Apoteket (tack och lov för det).

När jag trasslat med kundtjänstens knapptryckningar för att nå fram till en levande Människa kunde denne berätta att min medicin fanns i Alingsås, tre mil bort. Men då måste den reserveras för mig innan jag ville åka så långt. Det blev bråttom. Någon kunde ju hinna före mig… Här gick jag ut till Husbonden som förberedde ett tänkt jobb för oss i fågelhuset denna dag. ”Bäst vi ställer in detta, nu tar det tid…”, meddelade jag.


För att apoteket skulle ta emot min bokning per telefon krävs personlig kod. Har en sådan sen många år vilken aldrig funkat. Jag "kunde då beställa en ny via hemsidan", berättades det. Men apotekets hemsida har låst sig för mig vid inloggning med Bank-ID förut. Den gjorde så nu också. Moment 22 (medan tiden gick…)

Apotekets kundtjänst slussade mig till supporten som löste upp knuten. Ny kod beställdes. Och sen… kunde jag ringa (på nytt) och beställa min medicin i Alingsås. Som fanns kvar! Puh…

Allt som allt tog bokning med tillhörande strul TVÅ TIMMAR. Och efter en bilresa på SEX MIL (2 x 3 mil) hade jag medicinen i min hand.

SKA VI HA DET SÅ HÄR???

Det är oss ovärdigt att behöva jaga runt för att få tag i våra viktiga mediciner. Vi köper ju inte medicin för ros skull. Det är något man BEHÖVER för sin hälsa. Och det är SJUKA personer som drabbas så här. Hur många av de äldre och multisjuka är bevandrade i Internet och knappvalstjänster? Ingen hjälper till.  

SKA VI VERKLIGEN HA DET SÅ HÄR???

Det var verkligen bättre förr med ett gemensamt apotek som kunde förmedla tjänster sig emellan, och tala om var nästa apotek låg. Visserligen inte så många som nu, men vi visste VAR DE FANNS och de LÅG KVAR. 

Ge mig mitt gamla riktiga apotek tillbaka!

 

 
 
Ingen bild

Väninnan

16 september 2013 23:08

Ordet var: ”Ge mig mitt gamla riktiga apotek tillbaka”. Instämmer tillfullo. Kundtjänst, support, koder, hemsida, bank-ID… VAD ÄR DETTA? För att man ska få sin medicin, som är ett måste. Det är inte alla som vet hur man ska bära sig åt. Dem är det synd om. Också…

Margus

17 september 2013 07:04

Inte är det TILLGÄNGLIGHET i alla fall, som högerregeringen använde som svepskäl till utförsäljningen. Det kvittar ju hur många apotek man har om de inte kan leverera mediciner till sjuka.
Tänk att svenska folket gick på den bluffen!

 
Berit E

Berit E

16 september 2013 23:52

Vidrigt är det. Blir så himla arg, förbannad, JA, EGENTLIGEN SAKNAR JAG ORD! (Versalerna var inte meningen, men de får naturligtvis bli kvar!)
Jag har frågat många men har inte träffat en enda person som tycker att den nya apoteksordningen är bra. Den fungerar inte, precis som du skriver. Mediciner är besvärliga att hantera, förmodligen inte heller det mest lönsamma.
Men vi lär få dras med eländet! Undrar om det för närvarande finns större fegisar än politiker!
De gamla apoteken inte bara låg kvar - de samarbetade! Hjälptes åt att få fram aktuellt läkemedel.
Jag minns när man på ett ställe t.o.m ringde runt för att höra om något annat apotek hade kvar ett värmekrus! Joodå, och ett par dagar senare kunde jag hämta det på "mitt" apotek. Okodad...

http://kasperian2.blogspot.se

Margus

17 september 2013 06:58

Ett satans dyrt experiment också. Som drabbar de mest svaga och utsatta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2013 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards