Fågelperspektiv

Alla inlägg den 9 september 2013

Av Margus - 9 september 2013 22:25

Jaha, nu får Norge högerstyre, tycks det. Dagens valresultat tyder på det. Norrmännen har fått det för bra. Gott om jobb, höga löner. Så går det som i Sverige… ’mycket vill ha mer’. Att de vågar efter vårt svenska experiment...! De ser ju resultatet av våra sju år med ’Herr Reichfeldt’. Hur svenskar flyr till Norge för att alls få jobb. Ändå ska norrmännen göra likadant. Mänskligheten lär sig aldrig.

Jag tror att Norge kommer att bli som Sverige. Troligen in i EU på sikt. Och så ska väl oljan säljas ut till Marknaden, förstås. Så som sker nu med våra tillgångar under mark i gruvdistrikten. Högern menar att staten inte ska äga något. Inget får komma medborgarna till del. Hellre säljer man ut statens egendom och lånar för att kunna sänka skatten. Det är f-n inte klokt.

Av Margus - 9 september 2013 21:57

Rött är en farlig färg i tvättsammanhang. Detta är väl känt. Men det finns plagg som inte fäller, varken i tvätt eller som torra. De som fäller i tvätt kan man ju anpassa sig efter. Alltid finns det nåt annat rött som kan gå samtidigt – eller så kan de tvättas separat. Hver gang. Men vad gör man åt torrfällning… Man kan inte sitta i vita möbler, inte ha vita underkläder… you name it.

Nu har jag råkat ut för såna jeans. Vita trosor blev knallröda i grenen efter en dag. Vita (svindyra) stödstrumpor fick en rosa anstrykning. Färgen som torrfällt var så stark att trosorna blev helt infärgade i kraftigt rosa vid tvätt i maskin. Det var så starkt att de förut vita trosorna inte ens blektes av utspädd klorin. Stödstrumporna har en svagt rosa ton efter tvätt.

Nu blir det separat blötläggning i REN klorin av de båda – VAR FÖR SIG.

Jeansen ska tvättas MÅNGA gånger i maskin – med vita tvättlappar för koll av färgning. Samt gnuggning mot vita föremål efteråt. Innan jag vågar använda dem igen. I skrivande stund blev 3:e tvätten av jeansen klar. Den medlagda vita lappen från ett gammalt örngott blev, som synes, kraftigt rosa. Nu går 4:e tvätten. Ingen idé att lägga med någon tvättlapp förrän efter åtskilligt fler tvättar. Dyra byxor, detta.

Butiken är varskodd, men hade hunnit sälja 12 par redan. När alla dessa byxkunder ska tvätta och bleka som jag gjort undrar man hur naturvänligt detta var. Hur ska avloppen – och naturen – klara sånt här…

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2013 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards