Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 10 maj 2013

Va... tidning på morgonen !

Av Margus - 10 maj 2013 23:05

 

Nu kommer tidningen redan på morgonen! Svårt få in i skallen. Glömmer den ibland. Undra på det. I 40 års tid på landet har den kommit med lantbrevbäringen. Tidvis vid tiotiden (ganska bra), i många år inte förrän vid 15-tiden (kvällspost) och nu senast vid middagstid. Men morgonen är som gjord för att läsa tidning. Har saknat det.

Skön känsla att hämta den i morgondimman. Men ingen meddelade om ändringen. Posten visste inget. Någon hade hört att Tidningstjänst gör det PÅ PROV… Hur länge…? Plötsligt en natt körde en bil förbi kl. 02.30 Vaknade till liksom… hallå… vaddå? Här är ingen genomfart. Gick ner och spejade. Bilen körde tillbaka. Stora extraljus.

– Då var det tidningsbilen, mumlade Husbonden.

För första gången på nästan ett halvsekel togs avisan in. En nattlig överraskning. Ibland när jag vaknar tidigt (fyra-fem-tiden sådär) kan jag gå ut och hämta in den. Bara för känslan.


För övrigt ett farväl till magasinet ’Digital Foto för alla’. Himla dyr tidning till glädje och nytta i närmare sju år - hela bloggtiden och lite till. Ges ut med 18 maffiga nummer per år. Pensionen medger icke längre denna lyx. Sa upp den via nätet. Då minsann kom erbjudande om billigare prenumeration. Först NU – efter alla år!! 4 kr mindre per nummer, 72 kr per år. Detta påverkar inte beslutet, men om så vore hade jag nog vägrat – i protest. Sa rebellen ;-)

Sist med icke minst så kom svartvita flugsnapparen idag! Lilla Huset har tjuvstartat med jordgubbar och glass.

 
 
Berit Elisabet

Berit Elisabet

10 maj 2013 23:30

Morgontidning - sicken lyx! Sån har jag inte haft på nästan 30 år!
Första åren här "i skogen" var vi så få fastboende att posten delades ut i våra brevlådor bara under sommarmånaderna. Övriga året fick vi vackert hämta den ett par kilometer härifrån...
Jag körde oftast närmaste vägen hem från jobbet (nära två mil), sambon tog den lite längre vägen via brevlådan...

När vi efter 3-4 år fick post året runt till "brevlådorna vid bommen" så låg vi tydligen sist på rutten, och det gör vi fortfarande. Post vid 15-tiden. Nyheter m.m via radio och nätet är vad som gäller.

För övrigt är vädret fortfarande ljuvligt, just nu med ett stilla vårregn som är välkommet. Myse är lyckligen hemma igen, och sover lugnt bakom datorskärmen. :)

http://beritelisabet.blogspot.se

Margus

10 maj 2013 23:48

Som du förstår vet jag exakt hur DET är. Och om vår morrontidning bara är till låns (på prov...) så kan vi snart vara där igen.
Grattis till Myses hemkomst. HEL och hållen. Krama den där pissen extra från mig.

 
Berit Elisabet

Berit Elisabet

11 maj 2013 23:32

Apropå vårt "samtal" hos mig - i dag hörde jag på P1 att man "beforskade alternativ medicin"...
"Beforskade" användes flera gånger.

http://beritelisabet.blogspot.se

Margus

12 maj 2013 00:29

Ibland studsar man till. Detta ska tydligen vara ett s.k nyord som jag å samma kanal hörde en seriös utläggning om för kanske ett år sedan. Branschen hade övervägt saken och funnit att ordet var adekvat för sitt sammanhang. Minns tyvärr inte motiveringen.
Att en hel bransch beslutar att använda ett ord har jag lättare att böja mig för, än när enskilda slarvar eller experimenterar på egen hand;-) Må vi dock fortsätta att granska ofoget;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards