Fågelperspektiv

Alla inlägg den 19 maj 2013

Av Margus - 19 maj 2013 21:06

Ikväll kom regnet. Ingen vår klarar sig utan regn. Särskilt skönt efter gårdagens hetta. Och det strilar så milt och gott till alla växter i naturen. Dessvärre kan inte regnet råda bot på den tjälbränna som vårens köldknäpp ställt till för blåbärsris och granhäckar i omgivningen vilka nu står bruna. Riktigt trist att se.

Hoppas nu att alla törstande får sitt i hänryckningens tid. Hägg och körsbärsblom har slagit ut och den skira grönskan tätnar. Så vackert att det nästan gör ont att se. Ändå måste man titta... och verkligen SE, för att smälta intrycken och ladda batterierna.

     

På bôggda hölls flera växtmarknader idag och folk vallfärdade till dem alla. Vi också. Fick tag i allt vi ville ha: femtungor, lobelior, lavendel, flera sorter tagetes men glömde... husarknappar. Nästan viktigast av allt. Vi får rycka ut igen en dag. Fick också tag i den gamla favoriten sibirisk vallmo och gör förnyat försök med nejlikor. Vi brukar aldrig klara dem, men tredje gången gillt...

Husbonden har fyllt balkonglådorna på farstun med obligatoriska tagetes. Älskar dem. Och man blir så glad varje gång man kommer ut på farstutrappen. Så varför sluta med ett vinnande team.

-------------

På tal om vinnare... så höll jag in i det sista på simhopperskan Anna Lindberg i Mästarnas Mästare som ledde i finalen men blev slagen i ärlig fight av Magdalena Forsberg. Gladast var jag över att cyklisten Bernt Johansson inte vann. Han har varit sist i nästan varje tävling under säsongen men klarat sig kvar genom nattduellen där han fick smeknamnet Kobran. Han visade sig ha en riktigt låg moral - vilket nattduellen kan inspirera till.

Bernt Johansson tänkte enbart på vinst och kunde helt kallt välja dem som verkligen förtjänade att gå vidare. På så vis skickade han ut Malin Ewerlöf Krepp ur kampen på ett tidigt stadium. Det är inte rättvist att de som förtjänar att tävla om titeln Mästarnas Mästare kan slängas ut av den som ligger sämst till. Bara så. Av en slump. Men denna säsong hördes flera deltagare tänka högt om saken, och många instämde i att den som är på väg att åka ur bör välja den som ligger näst sist så att de duktiga kan tävla vidare. Fair Play.

Men... vad Anna Lindberg imponerat. Hade inte en aning om att simhoppare kan vara så vältränade och sega. Det var riktigt kul att följa.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards