Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 14 januari 2013

Gav upp om "En pilgrims död"

Av Margus - 14 januari 2013 21:10

"Ut med det gamla – och in med det nya", utbrast Husbonden i den härligt friska januariluften. Just då så där syrerik och vederkvickande som man bara vill ha maximalt av. Systemen ventilerades grundligt under sagolik snöfallspromenad efter allt innesittande. Efterlängtat.

------------------------- 

Gav upp om ”En pilgrims död” i går. Tänkte verkligen se den. Nyfiken på Leif GW Perssons tankar om Palmemordet. Men i så fall får man väl läsa hans trilogi i bokform. Den titeln ”Välfärdsstatens fall” låter i alla fall betydligt mer lockande.

Mitt intresse för svenska tv-deckare dog för länge sedan. Nu, efter ett nytt försök, undrar jag om alla svenska tv-deckare görs av samma personer. De tycks mig i alla fall exakt likadana - eller härmas de bara. Dystra miljöer, som GP skrev "ibland så mörka att de murriga filmerna om Van Veeteren känns sprudlande och glättiga".

En mångfald anonyma personer vandrande i skumt upplysta lokaler. Ibland tillfälligt hopfösta i mitten av en mörk och ödslig sal vid ett bord - upplyst som på nazitysklands vittnesförhör. Alla rabblade likalydande floskler hela tiden - indiciekedjor till förbannelse. Måste alla säga exakt samma sak, om och om igen. Det är slöseri med tittarnas tid och tålamod.

Därtill förfärligt less på Lassgård som är likadan i varje film. Med lätt dimmig blick som vore han inte närvarande. Är detta signifikant för god skådespelarkonst? Jag vet inte det. Eller så är jag senil, kanske övermåttan blasé och/eller ointresserad av polisens hierarkier.

 
 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

15 januari 2013 18:02

Tror att inte heller Lassgård kunde fångas av det här torra manuset. Han är ju annars en favorit. Filmen är en besvikelse så den spolar vi. Guillou är övertygad om att Pettersson var mördaren, jag också!

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

15 januari 2013 22:56

Ja, var och en blir salig på sin tro, så är det. En del grejer får man släppa, men det är tappert att ha försökt;-)

 
Gubbfan

Gubbfan

16 januari 2013 09:15

Det som verkar mest intressant med Leif GW Perssons tankar om vem som mördade Palme är nog att Persson visar en sådan djup misstro gentemot rättsväsendet.
Det känns som om han egentligen anser att polisen och de olika säkerhetstjänsterna, SÄPO, MUST m fl, är en fara för Sveriges befolkning. Med tanke på Perssons bakgrund så kanske han har en rejäl poäng där.

Annars det där med kriminalfilmer: Bara död och elände. Skall man titta på sådant när det ju är så, att vi lever en så förfärligt kort tid och i alla fall är döda så hiskeligt länge?

Ta det nu lugnt med snöskottandet. Det tär på hjärtat.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Margus

16 januari 2013 21:35

GW har många poänger och någon måste ju våga kritisera polisens många brister. Man är tacksam för det.
Du har så rätt om kriminalfilmerna. Förstår inte hur det kan vara så populärt.
Personligen gillar jag filmer där man följer polisens detektivarbete för att LÖSA brott. Numera ska tittaren helst delta i själva brottet - in i minsta detalj - ju råare och makabrare (vilket ord!), desto bättre. Då fick jag nog. Leve livet!

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

18 januari 2013 13:38

Nu är det så att jag brukar få rätt i det mesta;-) Pettersson var en torped, det fick jag veta av en fånge som satt på Kumla samtidigt med Pettersson. Jag har sett C.P på 1/2 m avstånd och glömmer aldrig hans blick och uppenbarelse -inte heller Lisbeth Palme! Hennes vittnesmål avfördes ju.

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

18 januari 2013 19:43

Vilka känningar du har i undre världen! Imponerad. Men, om alla med iskall blick skulle vara mördare anser jag att Reinfeldt ligger risigt till;-)

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

19 januari 2013 23:26

Nu handlar det om identifiering! Iskall är bara förnamnet.
Reinfeldt -han bligar ju som en lessen cockerspaniel, hehe.
Kontakterna med den undre världen fick jag på en fotbollsmatch på Domnarvet i Borlänge;-)

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

19 januari 2013 23:48

Jo, jag förstod väl att det var något i den vägen, hehe.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards