Fågelperspektiv

Alla inlägg den 19 januari 2013

Av Margus - 19 januari 2013 23:03

Sovmorgon till halv åtta. Vill vanligen inte missa en och en halv timme av livet i onödan (går annars upp kl. sex). Men när termometern visar 17,8 minus ute får dagen gärna bli kortare. Då förlåter jag mig själv.

Stack iväg till Byn för att köpa hem mera talgbollar och jordnötter till utefåglarna. Får inte fattas när det är så kallt. Sen fort hem igen till kamin och Vinterstudion.


En gnagande oro maler i övrigt för barnbarnet Stella (1,5) som i går blev allvarligt sjuk och hamnade på IVA vid Östra Sjukhuset. Misstänkt hjärnhinneinflammation, löd första rapporten... gulp. 41 graders feber, blodbristningar i huden. Prover från alla delar av kroppen, slangar, dropp, antibiotika, sonder... Stackars lilla dockan.

Ingen feber idag. Men läkaren har varnat för att blåsa faran över, det "kan svänga snabbt". Således blir familjen kvar i några dagar... minst. Tack! Läkarvetenskapen lutar nu lite åt att det kan vara blodförgiftning... vad är värst... pest eller kolera...  Och fadern förtalte via mobil att vårdteamet verkade proffsigt och tycks veta vad de gör.  Lilla Huset håller andan, tummar och tår i väntan på fler besked.

Tryggt med sjukhus, men... Vårdcentralen som man först uppsökt hade rekommenderat "HEMGÅNG OCH ALVEDON"...!!!! Är vi inte till förbannelse trötta över detta mantra??? Vad är felet på vårdinrättningar idag? Stress, köer, vikarier, stafettläkare, trängd ekonomi... alltihop? I hur många tidningsrubriker har vi inte läst just detta "gå hem och ta en alvedon".

Nästa gång någon får det beskedet på en vårdinrättning ska vederbörande absolut inte göra just det. Det kan nämligen leda till döden. Då gäller det att åka till akuten och kräva noggrann undersökning. Den här vårdcentralen kommer att få en reprimand.


HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards