Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 29 juni 2012

Varning för nybilslack!

Av Margus - 29 juni 2012 22:47

Maos Lilla Röda finns inte längre hos oss. Den lilla knallröda bilen är bortbytt. Vår sprillans nya bil hade rejält usel lack. Vårt stora beslut att satsa på ny bil vid pensioneringen för att SLIPPA BEKYMMER, blev raka motsatsen. Efter fyra månader och blygsamma 250 körda mil började det. Husbonden hittade inte bara ett rejält stenskott, utan flera... Mellan större stenskott var det pepprat med mindre. Bilen var som blästrad. Som att skyddslacken helt saknades. På en ny bil!! På ett par år skulle den se ut som efter kulspruteregn. Vi var ganska modstulna.


Vi har ägt och kört bilar i 45 år. Vi har kört bilar på samma grusväg i 20 år och vi har aldrig, ALDRIG sett något liknande. Min halmgula Pärlan (också en Renault Clio) som såldes i mars, en 99:a av samma märke, gick här i 13 år och uppvisade aldrig några stenskott! Ångrade nästan att den såldes.

           

Hela våren och försommaren har dessa problem fördystrat tillvaron i Lilla Huset. Hängt över oss som en bila. Vi har studerat och förskräckts, fotograferat och dokumenterat - medan skadorna förvärrats för varje mil. Snacka om bryderi. Klicka för större bilder.

Chockade av att Renault VÄGRAT erkänna felet och att nybilsgarantin plötsligt INTE GÄLLDE. Renault ville INTE ENS TITTA på bilen, men sa om fotona: ”Stenskott. Ersätts inte! Ni har väl kört på grusväg.” Som om dagens nya bilar inte tål att gå på grusvägar! Då får man väl upplysa om det. Innan köpet!

           

Försäljaren begrep bättre. Skulle bara ha semester först. Väntan. Men inte heller han fick Renault att TITTA på skadorna. (Det vi inte har sett kan vi ju inte ta ansvar för, menar väl Renault. Min anm.) Under tiden har vi förstått att dagens bilar förses med allt färre lager lack och att man därför bör beställa stänkskydd på varje ny bil.  Det gjorde vi inte – det behövdes ju aldrig på 99:an! Vi har också förstått att metalliclackerna är lite bättre och att man nog bör satsa på en sådan. Ingen upplyste om detta.


Nu har saken lösts på ett tillfredsställande sätt - av försäljaren. Heder åt dem! Vi har en sprillans ny bil igen, nummer två. En metallic MED stänkskydd. Som vi borde ha valt från början. Vi fick nu välja på denna till blygsam merkostnad - eller omlackering av Maos Lilla Röda vilket vi inte vågade lita på. Den nye hämtades i går. Om ett tag kanske man kan känna att bördan lättat. Och glädjas åt en ny bil.

 
 
Ruth

Ruth

29 juni 2012 23:43

Man kan knappt tro att detta är möjligt, så ledsen man blir när bilen inte är äldre och att Renault inte rättar till det och ger er kompensation och upprättelse. En mycket dålig lack,
Kanske fel på lacken som hade använts.
Hoppas ni nu får bättre tur med den nya.
Kramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

30 juni 2012 20:43

Ja, Renault har burit sig skamligt åt. Smitit från sitt ansvar och låtit försäljaren ta hela ansvaret. Så vanligt idag. Lacken var helt urkass, den saken är klar.
Nu hoppas vi på den nya förstås. Kram tillbaka.

 
Gubbfan

Gubbfan

30 juni 2012 09:24

Vad bra att du skrev om detta.
Vi kommer antagligen att behöva byta bil snart.
Den stora Forden borde repareras men vi drar oss för en kostnad på ca 30 tusen för nya toppar på en bil som är tretton år, 23 tusen mil och drar ca enochenhalv liter per mil.
Den lilla Micran börjar trassla med växellådan, så den har väl kanske gjort sitt efter 23 år.
Men det var bra det där tipset med extra stänkskydd och metallic-lack för oss på grusvägar.

Fast vad skall en lång gubbe ha för bil när det är dags då?
De är ju liksom lite dyra nu.
Och bankkontot lite tunt :-(

Forden har jag suttit gudomligt i. Amrisarna kan verkligen bygga bekväma bilar för en dålig rygg.
Micran är lite besvärlig med att man gnager i taket med huvudet.
Volvobilar är nog inte att tänka på, för de är så trånga och dyra.
När Gyllenhammar slutade på Volvo, slutade Volvo att bygga användbara bilar.
En kort chef innebar bilar för kortisar?

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Margus

30 juni 2012 20:47

Ja, det ÄR mycket att tänka på vid bilbyte. Nog bra att se sig om i tid medan man ännu har nåt att åka på. Bilar är våldsamt övervärderade. Egentligen är man ju mest ute efter ett fortskaffningsmedel bara.
Bra om du blir hjälpt av min varning, det var just meningen. Förr var stänkskydden obligatoriska, nu får man vara glad om det är hjul och ratt på bilarna. Lycka till!

 
Berit Eliabet

Berit Eliabet

1 juli 2012 23:50

Men fy, vad dåligt av Renault!!!
Jag har också en Clio (2005), men den har metalliclack. Och körs massvis på grusvägar. lacken håller, men svarta asfaltprickarna är trista...
Hoppas nu på god tur med den nya "lilla röda"!

http://beritelisabet.blogspot.se

Margus

2 juli 2012 23:01

Tack, den känns riktigt bra. Gott att din 05:a håller. Äldre bilar har bättre lack, men akta're för de nya. Det gäller att vara uppdaterad med allt som händer.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards