Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 25 juni 2012

En regnig dag som denna

Av Margus - 25 juni 2012 12:03

Vad gör man en regnig period som denna när det bara öser ner. Jo, målar ett diskställ i klatschigt rött. Och redigerar bilder i nya Photoshop inne i halvdunklet. Det tar en halv evighet. Saknar funktionerna jag hittade så lätt till. Men det tar sig väl.

        

Vedstapeln hukar under regnkepsen därute. Grodan som var ett gott sällskap vid dammen i nästan en vecka syns inte längre på näckrosbladet. Tacka för det. Ska man vara blöt kan man ju lika gärna dyka i. Och azalean har prunkat färdigt. Annars hade väl blombladen fallit av i regnet. Glad att jag fotade medan tid var. Likadant med vallmon, detta naturens under. På bilden anas ännu vecken efter 'utvecklandet'. Förundras varje år över hur de kan ligga så fint ihoppackade inne i knoppen och ändå komma ut rätt - och oförstörda.

     

Och tänk att den japanska blodlönnen klarade flyttningen så bra i höstas. Den mår verkligen prima, och bilden visar att det faktiskt VAR sol på försommaren. Lätt att glömma såna här dagar.

Nääerå, jag är inte bitter. Man får bara inte fokusera på regnet. Dock behöver vi solen och värmen så väl här uppe vid Nordpolen. Soliga dagar kommer energin åter. Då är det ingen måtta på vilka idéer man får. När regntunga skyar drar in över oss är idéerna som bortblåsta.

Vi tar en kopp kaffe till. Och löser ett sudoku extra. Ringer några samtal när det inte mullrar i fjärran. Kanske blir det en lutare efter maten. Husbonden ropade just att lunchen är klar... kokt torsk, mums.

 
 
Erika

Erika

25 juni 2012 13:15

Ja vad gör man en dag som denna när regnet avlöser blåsten eller tvärtom eller t.o.m när regn - blåst håller ihop och kör igång samtidigt, då lagar man middag, diskar efter sig, häckar framför datorn en stund eller längre, läser igenom en hög - några papper av vikt, plockar lite där och lite där, tittar ut genom fönstret och är glad att man befinner sig innanför väggen där regnet blöter ner i en faslig fart, ja finns det mer att tillgår, jo förresten en vågrät ställning i soffan med en pläd över sig och hoppas det inte ringer bakom nacken, eller i mobil, så fort ögonen vill vila sig och slå igen dem.

Vinkelevink.

http://enstrimmaljus.blogspot.com

Margus

25 juni 2012 15:54

Det är skönt att ha ett hem - särskilt i detta busväder.

 
Erika

Erika

25 juni 2012 13:21

Fina bilder tjusigt diskställ, den Japanska lönnen är riktigt fin där den står och lyser. Lilla grodan ser ut att mår fint, likaså Vallmon och Azalean, grann färgprakt, vedstapeln minner om tider på morföräldrarnas vedbacke förr. Ofta hörde man morfar säga vill du gå ut på vedbacken där ligger det var det nu var...det har alltid suttit sedan den tiden.Man formas av livet och orden meningar man hörde under uppväxten, och det följer med.

http://enstrimmaljus.blogspot.com

Margus

25 juni 2012 16:00

Vedbacken är ett vackert ord.
Med åldern börjar man reflektera över livet. Vi bär så mycket med oss. Det är skönt om de flesta minnena är goda, och förresten... vi har ofta en märklig förmåga att glömma det svåra och tråkiga. Vilken tur!

 
Elisabeth

Elisabeth

25 juni 2012 21:27

Ja det gäller verkligen att hålla sig flytande. I dag har här regnat mer än 50 mm...usch och fy...

http://belara.bloggplatsen.se

Margus

26 juni 2012 00:22

Konstigt nog har marken svalt alltihop... hittills. Åtminstone här.

 
Ruth

Ruth

29 juni 2012 23:10

Så fint ditt diskställ blev, har också ett sådant i furu, kanske måla det, ett bra tips.
Det var en rejäl vedtrave, det tar sin tid att få den torr och fått plockat in. Fina foton på blommorna, grodan på bladet och trädet.
Kram

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

29 juni 2012 23:19

Ja, färg piggar onekligen upp, det vet ju du så som du målat i dina dar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards