Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 11 januari 2012

Uppstart i fågelhuset

Av Margus - 11 januari 2012 22:12

Snön kom, sågs och besegrades. Av både snöslunga och sydvindar. Det vackra snöfallet gav 15 cm snö. Så pass att snöslungan fick provköras. Första gången denna vinter - kanske den enda. Hela garageplan blev ren, vilket underlättade avsmältningen när sydvindarna svepte in. Bara strax över 0 grader men en enda natt med sydvindarna gjorde susen. Snön är borta och gräsmattan lyser grön i solskenet. Efterlängtad solstrimma smög i bokhyllan.


        

Nya grenar sattes in till kanarier och finkar i går. Spännande. Idag kom bokorgar och holkar upp. Livlig trafik av nyfikna små fötter och näbbar begynte. Alla skulle kolla varje boplats. Redan när vi höll på med detta hoppade kanarierna i och ur korgarna under uppsättningen! Vid kvällskollen hade verksamheten falnat, undra på det… adrenalin och andra hormoner gick på högvarv hela dagen. De var helt enkelt jättetrötta. Endast Lima pysslade så smått med sin inredning, liksom Helmi i andra hörnet.

         

Esther ligger kvar i sitt tjuvstartade rede på golvet. Hennes ägg är borta (?) men hon kör programmet fullt ut innan hon blir redo för ny boplats. Risfåglarna studsade runt på holktaken i en enda lång bostadsvisning. ”Var är våran gamla holk? Blir detta läget bra, njae… fel utsikt, vi prövar en annan… Hmmm, vad gör vi nu...” så där höll de på. Även sebra- och måsfinkar fick upp sina bokorgar. Innan kvällen stack det strån och stickor ur varje bo.


         

Avnjöt med förtjusning Jonas Sjöstedts (V) rivstart dagen efter avslutad kongress. Två debatter i radions P1. En på morgonen med Hillevi Engström (M) om sextimmars arbetsdag, en på eftermiddagen med Annie Lööf (C) om klimatet. Han är suverän! Annie Lööf kändes (det var ju radio) trots sitt röda hår allt blekare för varje minut. Hon kved till slut att hon ”inte tyckte om den här ping pong-matchen”. Hur ska hon då klara valrörelsen 2014?

Båda intervjuerna ligger på respektive länk i texten ovan.

 
 
Ruth

Ruth

11 januari 2012 23:27

Roligt att få se hur dom sätter bomaterial i sina barnkammare, nog spretar det väl mycket haha, snart blir det livat i holkarna. Roligt att följa dom framöver nu. Många underbara bilder, jag njuter.
Kram och tack.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

12 januari 2012 22:12

Ja, det är väldigt roligt att följa dem med sian familjebildningar.

 
Erika

Erika

14 januari 2012 18:01

Vilka ljuvliga bilder! Måsfinkarna är verkligen speciella med hur de buntar ihop sig i en hög.
När jag ser dina kanarier blir jag ju alldeles till mig! Hoppas på att få tag i ett par friska och fina damer till min flock. Den du har där på bild med ett band längs med bröstet, likt en talgoxe, är ju bara helt fantastisk i teckningen! Hur "gör" man en sån? ;)

http://www.inka.bloggplatsen.se

Margus

14 januari 2012 19:33

Ja, HUR bär dom sig åt? Naturens eget urval kan ge fantastiska resultat. Har för länge sedan slutat försöka styra färg och form. Våra gör som de vill och så blir man bara tacksam i förundran när det blir lyckat.

 
Erika

Erika

14 januari 2012 22:02

De var i vilket fall som helst väldigt duktiga i tillverkningen av just den fågeln. :)
Mina fåglar får välja partners själva i den mån de väljer de som är obesläktade. Jag har ett undulatpar som får fantastiska ungar. Hittills har ingen unge sett ut som en annan. Det är riktigt roligt. Det blir bäst när fåglarna själva får välja. Jag hoppas på kanarieungar i år. Har fått tillbaka ett par jag själv fött upp. Mina bebisar. :)

http://www.inka.bloggplatsen.se

Margus

14 januari 2012 22:36

Egna bebisar, har man ju särskilda känslor för. Oavsett det är människor eller djur. För att inte tala om så glada de blir när de kommer 'hem' igen. Vi skulle förnya stammen en gång och fick av misstag med oss två egenuppfödda tillbaka(!), hehe. Och fåglarna blev så glada när de kom åter till barndomshemmet. De kände ju igen ljuset, dofter och alla ljud. Säkert kompisar också. Inte kunde vi lämna bort dem igen då. De är kvar båda två.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards