Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 7 januari 2012

Skrattretande trångt

Av Margus - 7 januari 2012 22:56

Ommöblering pågår i Lilla Huset. Bara tanken är skrattretande för den som sett vår 'compact living'. Slöseri med utrymme har fortgått en tid i en av stugans vrår. Så kan vi inte ha det. Millimetrarna må utnyttjas maximalt.

I marsvinens ’dockskåp’ som förr inrymde sju hyresgäster bor nu bara två små raringar. Och fler ska de inte bli. Slöseri med begränsad yta när det istället kan bli en himla bra syhörna – just här, tänkte jag.

Syhörnan på övervåningen blev ju aldrig bra. Trångt, trist, mörkt och med ett snedtak som gjort för att slå skallen i. Och alldeles väldigt avsides. Symaskinen stod oanvänd och syhörnan blev skräpvrå. Jag arbetar helst mitt i nedervåningens pulserande vardag…;-)

     

Marsvinen behöver alltså bara en våning och de ska få plats bredvid mig i kontorsvrån. Det framgår inte alls på bilden, men foton ljuger ibland. Vi har räknat. Och räkna måste vi. Huset blir inte större.

Alltså röjer jag igen. Deras låda ska stå framför bokhyllan t.h vars nedre hyllor därför töms. Lådan ska dessutom delvis skjutas in under arbetsbordet (obeskrivbart), varför en byrå med innehåll fått flytta. Och kastas. Gick bättre än jag trodde.

Har ägnat 60 år av mitt liv åt att samla en allt tyngre börda som släpats med vid varje flyttning. Varit för upptagen av nya projekt för att hinna röja ut de gamla - har t.ex kollegieblock som räcker livet ut. Synder som sonas nu. Röjningen räcker nog lagom tills man lägger näsan i vädret;-)


För övrigt är julens tredje Aladdinask snart slut. Likörkonfekten likaså. Husbonden har njutit av Tour de Ski och juniorkronornas VM-guld – jojomän, han var minsann uppe mitt i natten för att se finalen. Jag sov som en gris och fick energi till att på egen hand städa kanarieavdelningen inför häckningarna.

 
 
Ingen bild

Väninnan

8 januari 2012 14:36

Jaha, där försvann det boendet i mitt nästa liv. Lägenheten högst upp hos marssvinen.
Då får jag kanske dela bostad med nymfparakiterna vilket har varit alternativet. Även i fågelhuset är ju mathållningen superb och de hygieniska möjligheterna fullt tillfredsställande. Så det kan bli.

Margus

8 januari 2012 20:58

Ja, och alldeles utan förvarning. Övervåningen har ju stått tom länge nog, men så går det när tänkt hyresgäst aldrig kom;-) Och glada ska vi vara för det!

 
Ruth

Ruth

8 januari 2012 23:18

Du är så duktig som röjer, hoppas det blir till belåtenhet när det är klart så du inte behöver flytta tillbaka allt. Tror inte det spelar någon roll hur mycket yta det finns, så fyller man dom tomma ytorna med åren om det gör ont i hjärtat när man slänger bort. du är duktig som orkar ta itu med det.
Kramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

8 januari 2012 23:36

Det är nu så fullt att röjningen blivit till ett tvång. Inget man längre kan skjuta på framtiden... vilken framtid...?
Hamstring är väl ett mänskligt dilemma, som vi möjligen delar med ekorrarna;-)
Kram tillbaka.

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

10 januari 2012 12:56

Hm, man röjer och röjer...och snart är det fullt igen!?

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

10 januari 2012 22:58

Verkar inte bättre, men jag är ännu inte färdig med första omgången... Hur ska det sluta...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards