Fågelperspektiv

Alla inlägg den 22 februari 2011

Av Margus - 22 februari 2011 22:22

Det rycker i ögat alldeles väldigt mycket. Och har gjort så i över en vecka nu. För några månader sen var det 'fladdermöss på hjärnkontoret' när öronnerverna läkte efter ansiktsförlamningen. Sen har kindmusklerna krampat konstant  i en månad - ehuru lätt. Nu (fem månader efter paresen) är det ögats tur. Intressant att följa.

Det rycker under ögat på olika ställen, det rycker på ögonlocket, i yttre ögonvrån, och i ögonbrynet. Det känns som om rörelserna går i vågor över öga och ögonbryn i ett, i ett, i ett. Inte många minuter under en dag som det är lugnt.

Ryck på bara... tänker jag. Läkning pågår. Annat var det när ansiktsförlamningen slog till. Då ryckte det också en kväll, sen gick proppen ur och det var plötsligt dött i halva ansiktet. (Nya besökare kan läsa mer om Ansiktsförlamning i kategorierna till höger.)


Nu kläcks kanariebarnen i fågelhuset. Brynja, Esther, Piggy, Lappia, Flörtis och Neon var hetast på gröten och har legat hårt på äggen sedan bokorgarna kom upp. Nu syns matningsrörelser i bona och jag har i obevakade ögonblick kunnat känna minimala dunbollar där. Extra äggfoder serveras nu två gånger om dagen. Spännande tid. Mycket pyssel. Satte idag upp häckningslistorna där vi fyller i vem som ruvar och antal ägg/ungar.


Kära nån… tredje inlägget för idag. Periodvis kommer inget och inget, sen kommer allt på en gång. Energin på väg tillbaka...? Ändå har jag både varit hos frissan och handlat, samt hunnit med en liten lutare i fåtöljen.

I går blev däremot inget gjort alls. Telefonen ringde hela dagen i ett, i ett. Samtal med goda vänner är trevligt och man får ta det som det kommer. Samt vara glad att det finns folk som vill tala med en…;-)


Räven ropar därute (typiskt i februari) men det vågar man väl inte nämna för jägarna sån klappjakt som bedrivs på dessa stackare nu efter fynden av dvärgbandmask. Räven blir väl nästan utrotad så som de håller på.

Det kan inte hjälpas... varje gång jag ser dem handskas med skjutna rävar på tv tänker jag på våran rävröda Ulrik (snyft) som gick bort för två veckor sen... 

Av Margus - 22 februari 2011 21:35

Kyrkan har fått nog av utförsäkringarna. Idag diskuterar Sveriges Kristna Råd ett nytt Påskupprop för att kräva ändringar. Citatet nedan från Sveriges Radio

idag.

 

”Kyrkan har fått nog. Politikerna måste stoppa utförsäkringen av sjuka. I dag kommer Sveriges Kristna Råd att diskutera ett eventuellt nytt påskupprop för att kräva ändringar i sjukförsäkringsreformen.

[…] Cirka 42 000 personer utförsäkrades i fjol under första året med regeringens nya sjukförsäkring. Nu tycker sig många av kyrkans socialarbetare se resultatet av de nya reglerna - fler fattiga.

För sex år sedan lanserade kyrkorna Påskuppropet, en namninsamling för gömda flyktingar, som bidrog till att riksdagen till slut beslutade om en tillfällig amnesti.

Nu är det dags att höja rösten för de utförsäkrade, säger Lennart Molin, tillförordnad generalsekreterare för Sveriges Kristna Råd, som har 28 medlemskyrkor.

[…] Sveriges Kristna Råd tar upp frågan på ett möte i dag. Ett upprop från ett antal enskilda diakoner är redan ute på Facebook. Ett alternativ är att rådet ansluter sig till det.”


Kyrkan agerar på olika håll. Ännu ett citat från Seglora smedja nedan:


Seglora smedja har under en längre tid stöttat diakonernas krav på att kyrkan höjer sin röst mot regeringens utförsäkringspolitik. På Facebook har kravet på ett nytt Påskupprop drivits sedan några veckor tillbaka. Idag ska Sveriges Kristna Råd diskutera förslaget.

Haveriet med sjukförsäkringen orsakar mänskligt lidande. Tiotusentals människor drivs ut ur försäkringssystemen och får varken sjukförsäkring eller a-kassa. Läkare ställer numera diagnosen ”försäkringskasseutlöst depression”.


MEN VAD GÖR KRISTDEMOKRATERNA 

  

I REGERINGEN....?????

 


Av Margus - 22 februari 2011 20:25

- Vad är det med Pärlvit...?

När vi kom ut till fågelhuset i går morse satt vår lilla vackra nymfa på golvet och knep med ögonen. Värpnöd, anade vi - det är ju häckningsbestyr. Fram med sjukbur och värmelampa ('gresalampan'). Värme är modell 1A vid hängighet i allmänhet, och värpnöd i synnerhet.

Värpnöd uppstår ibland på grund av kramp i äggledaren och då är det bråttom. Det kan sluta med döden så man chansar inte. Värme verkar muskelavslappnande och infraröda strålar värmer på djupet. Ljummen matolja runt kloaken underlättar.

Infångandet gick lätt. Och nästan lika lätt med maken Rudolph, nymfpar är tajta och vill vara tillsammans vad som än händer. Vi kände ägget därinne i buken. Båda placerades i sjukbur med infraröd lampa för ett dygn och Pärlvit sökte genast upp värmen.  

        

Revirstriderna i Royal Suite är som intensivast. Tre holkar har 'hyreskontrakt', men lika många återstår. Pärlvit och Rudolph har länge hållit stånd mot Thomas och tycks gå segrande ur maktkampen om 'sin' holk. För att inte äventyra den under sjukhusvistelsen täckte vi ingångshålet i 'operation rädda holken'.

Sent på kvällen hade Pärlvit fått ut ägget (se bild ovan) och mådde prima igen. På morgonen fick de åter komma in till flocken och holken avtäcktes. De flög direkt dit för att kolla att den fortfarande var ledig, hellegod... gissa om de oroat sig för den. De visste ju inte att vi hade 'låst dörren' åt dem.

Nu bevakas holken igen medan Thomas och Sussie gör sina framstötar. Lustigt hur paret jobbar tillsammans. Men Thomas har äntligen börjat vekna lite och kika på objekt nummer två i hörnet. Varför bråka när man kan ta ett hus som är ledigt, kan man tycka. Men det handlar ju inte bara om tak över huvudet, utan även om rang och status. 

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards