Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 7 mars 2011

Glöm det - ställ fram en säng!

Av Margus - 7 mars 2011 21:32

Glöm det! Ställ fram en säng!

Väninnans man var kristallklar i sitt krav när läkaren ville skicka hem honom från sjukhuset. Ändå hade man inte hunnit undersöka honom, trots ambulansfärd till akuten på kvällen med kraftiga magsmärtor.

Läkarens ogenomtänkta avsikt var tydligen att Patienten (81 år) oundersökt och med magsmärtor efter väntan på akuten skulle åka hem på natten för att återkomma följande dag för gastroskopi….!


Patienten hade sinnesnärvaro att ställa rättmätiga krav. Många frågor infann sig... Vem skulle ta ansvar för hans hälsotillstånd under natten? En icke sjukvårdskunnig fru? Patienten själv? Vad skulle de göra med oron? Om något tillstötte under natten, skulle hans hälsotillstånd då äventyras av en timslång ambulansresa på nytt? Nä… så ska en slipsten dras: GLÖM DET – STÄLL FRAM EN SÄNG!

  

Och det kom en säng. Under dagen har Patienten fastat, genomgått gastroskopi och fått magkatarrmedicin i förebyggande. Samt mår bättre. Patienten kvarligger i väntan på svar från undersökningen.    


”Nej, man har verkligen inte lust att sluta som en rubrik i tidningen”, sa Väninnan - klipsk som en pudel.

Den pensionärsgeneration som kommer nu (och dit hör vi) finner sig inte i missbedömningar och slarv. Vi kommer att ställa krav och kräva vår rätt. Nu får det bli slut på hemskickade gamlingar som dör på trappen på grund av misstag och sparkrav. Fram med sängarna!


Ju äldre vi blir, desto troligare är det att vi också är avsevärt äldre än både läkare och övrig sjukvårdspersonal, så vi kan med ålderns rätt och skinn på näsan säga ifrån… och varsågod, här kommer tipsen - det bjuder vi på:


JAG ÄR EN GAMMAL MÄNNISKA OCH DU VET INTE VAD DET VILL SÄGA.

GLÖM DET – STÄLL FRAM EN SÄNG!

JAG HAR INGEN LUST ATT SLUTA SOM EN RUBRIK I TIDNINGEN!

 
 
Ingen bild

Väninnan

8 mars 2011 23:19

Den ståndaktige patienten har fortfarande samma säng och befinner sig ännu på den typ av inrättning som INTE uppsökes för nöjes skull.
När ska de vitrockade, stetoskopprydda kungarna av Hopitalet fatta det? När man är sjuk och har vansinniga smärtor är det till sjukhuset man vänder sig för att få hjälp. Det är ju där lindringen i de flesta fall finns. Vill man ha kul hittar man på annat att göra.
Jag är mycket stolt över att Maken inte gav med sig en millimeter. Förhoppningsvis och troligen sover han hemma i egen säng i morgon kväll.

Margus

9 mars 2011 11:03

Kungarna av Hospitalet har ingen egen talan längre. 'Herr Reichfeldt' styr ekonomin med järnhand... besparingar, besparingar.
Läkarna får inte ens sjukskriva folk längre för där dikterar 'herr Reichfeldt' FK:s regler för vad som är 'tillåtet'.
Hälsa maken välkommen hem från oss i Lilla Huset!

 
Ingen bild

Väninnan

9 mars 2011 11:57

Ber alla kungar av Hospitalet om ursäkt! Både tangenter och tankar slank rakt ned i diket.Naturligtvis skjuter man inte budbäraren.Dumstrut på och in i hörnet, det är vad som gäller för mig nu.

Margus

9 mars 2011 17:21

Man förivrar sig ibland, och här sitter jag som ena 'wisserbesser'... hahaha.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards