Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 15 april 2010

Om låg aktivitet... och hög

Av Margus - 15 april 2010 21:54

   - Det är låg aktivitet på bloggen. Hur är det med er?

Svågern ringde och var nyfiken. Kunde lugna honom med att allt var som vanligt, men att man slår av på takten ibland. När kropp och knopp känns som seg kola går allt så himla långsamt och då är det skönt att bara göra det som faller en in. Det vill säga: ingenting.

-------

Det har varit några lata dagar på vårverandan i lä. Att bara ligga där och lyssna på vindens sus i trädtopparna är rogivande. Några dagar lite lättare klädd, fast idag funkade det inte ens med kappa på - våren i ett nötskal. Det blev några telefonsamtal med vänner istället där vi diskuterade våra olika "värkar", hehe. En hade vilset frågat sin spegelbild om detta var det liv vederbörande önskade leva… Ja, så kan det bli i vinterns efterdyningar.

Har ägnat några kvällar åt den urgulliga dokumentärserien Kvartersdoktorn som går på tv. Hela serien ligger ute på SVT Play så man kan se även kommande program i förväg. Serien rekommenderas varmt. Läkarna Magnus Eriksson och Lotta Brohult är exemplariska företrädare för läkaryrket. Hoppas allmänheten känner sig inspirerad att kräva bättre bemötande i vården efter denna serie. Det går, om viljan finns. Fast det är kanske inte nödvändigt, eller ens önskvärt, att alla läkare ska kramas och pussas.

Det är dock tveksamt om det verkligen behövs SJU avsnitt för något som kunde inrymts i en timmes dokumentär. Onödigt mycket reklam åt privatmottagningar, särskilt under ett valår. Ingår verkligen detta i public serviceuppdraget? SVT gör många tvivelaktiga bedömningar.

-------

Högre aktivitet än i denna blogg är det i vulkanutbrottet på isländska Eyjafjallajökull som totalt lamslagit Nordeuropas flygtrafik. Bekymmersamt för ambulansflyg och organtransporter. Man får hoppas att det inte blir långvarigt. Vulkanen kunde behöva lite av min "sega kola" för att lugna ner sig. Inte nyttigt att spotta och fräsa så där.

-------

Kanske är mitt bloggande inne i en lättare timeout... jag vet inte. Läser andra bloggar sporadiskt men upptäcker sen att jag knappt orkar kommentera. Hälsar till bloggvännerna den här vägen istället. 

 
 
Ruth

Ruth

15 april 2010 23:02

Kan hålla med dig på att det är lugnare på bloggsidan när det gäller besökare och kommentarer, folket har nog annat för sig när det är vår ute.

Har inte tittat på denna läkarserie du pratar om, på TVn här är det bara sport, skönt att få tillbaka min egna TV när jag kommer hem i morgon.

När det började regna här i kväll så fick vi en stark doft av svavel från vulkanen på Island, regnet tog ner askmolnen mot marken. Vågar knappt andas ute, kan detta påverka våra kroppar tro, är faktiskt lite orolig.
Kram och god natt !

http://bernamis.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards