Fågelperspektiv

Alla inlägg den 11 april 2010

Av Margus - 11 april 2010 22:26

Husbonden har muddrat dammen, samt beskurit och planterat om dammväxterna. Inte ett enda fisklik är funnet. Sannolikt tyder det på att "någon" fiskat ut hela gänget på 50 fiskar, varav fem enorma koi-karpar (typ 40 cm) under vintern. Snön har icke visat några som helst spår så vederbörande måste ha varit en smart rackare, och simkunnig enär isen låg tjock.

Den gången vår 105-åring fastnade i isvaken (se inlägg HÄR) ville han nog visa oss något. Som den perfekta gårdshund han är. Vilket vi förstås inte fattade. Ulrik ägnade många timmar åt att stå och speja och skälla över dammen. Men vi dummingar såg ju aldrig några spår... Och vad hade vi väl kunnat göra...? Isen var ogenomtränglig när permafrosten betäckte vårt vinterland.

Så var det med det. Nu gäller att skaffa nya fiskar i sommar när vattnet är varmt nog. Många. För när snoken är framme vet man inte hur det går.

Av Margus - 11 april 2010 22:19

Varje gång jag ser det lysande korallröda bröstet i snåren rycker jag fram kameran och siktar. Drömmen är att få en hygglig bild på domherren. Vi har utfodringen på tok för långt från huset och utan tele blir det verkligen en sport – ja, en ren utmaning.

Så kan det gå när man verkligen ansträngt sig för att göra uppdraget omöjligt, hehe. Utfodringen har placerats MITT I ETT SNÅR för att ge fåglarna skydd för höken och det straffar sig när man ska fota från farstun. Därtill står ytterligare en häck mellan oss och utfodringen! Men skam dem som ger sig...

      

Se snåret på originalbilden…! Nånstans där döljer sig den lille domherren. Ja, jag sa ju utmaning. Utan glasögon skulle jag inte ens se vad jag siktar på – men hoppet lever. Fast snart spricker knopparna ut och då ses inga fåglar alls. (Klicka för större bilder)

Men OM jag lyckas rikta kamerans spotmätning i mitten av motivet direkt på fågeln… och OM den är bra belyst… OM ISO-talet är det rätta och slutartiden kan hållas hög… så KAN det bli en hyfsad bild vid beskärning i datorn. Jag hoppas än.

Av Margus - 11 april 2010 11:58

   - Jag är skitförbannad, säger Mikael Wiehe.

Och han förklarar det så himla bra i TV4:s intervju (länk allra sist). Ingen har hittills sagt det lika tydligt och bra. På just det här viset. Nu kanske folk förstår vad som håller på att hända.



Mikael Wiehe:

"Jag är så arg därför att min generations mor- och farföräldrar använde så mycket kraft och energi, och led och svalt och strejkade och stod i för att bygga upp ett jämlikt samhälle som jag hade den otroliga förmånen att få växa upp i som resultatet av deras ansträngningar och som jag nu tycker att högerregeringen håller på att försöka riva ned. Jag är skitförbannad.

[…]

Dom människor som förstör andras liv genom att ta deras arbeten, lägga ner deras arbetsplatser och flytta dem till låglöneländer där ungarna får slita för tio spänn om da’n… det är klart att dom är värda vrede och förakt.

[…]

Den av regeringen förda politiken ÄR PERSONLIGA PÅHOPP på ensamma mammor som lever i fattigdom, på pensionärer som lever i fattigdom, på människor som tvingas flytta över landet trots dödliga sjukdomar. DET ÄR PERSONLIGA PÅHOPP. Mina texter på CD:n är en fläkt i västanvind jämfört med att rasera andra människors liv.

[…]

I det här landet börjar situationen bli ganska tuff, och det finns en klasskamp från höger. Dom vill nu återerövra det som arbetarrörelsen, nykterhetsrörelsen och dom frireligiösa tog ifrån dem för 100 år sen. Då tror jag det är läge för lite tuffare låtar. " slut citat.


-------------

Just så ska det förklaras! Vår välfärd och våra förmåner är inte en skänk från ovan. De har åstadkommits av generationers slit för att vi skulle få ett jämlikare samhälle. Dom strejkade och kämpade och byggde upp arbetarrörelsen och arbetarpartierna under knappa förhållanden, tidvis utan telefoner och sådana kommunikationer vi har i dag.

Att riva ned och sälja ut allt detta är inget mindre än ett helgerån.

Det borde vara straffbart.

------------

Tyvärr har TV4 nåt vajsing på sin Play-funktion. Har märkt att man bara kan lyssna EN gång från samma dator - samma dag - på inslag där. Men första gången bör det fungera. HÄR kan man – i bästa fall – lyssna på ursprungsintervjun med Wiehe i TV4:s Nyhetsmorgon.


HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards