Fågelperspektiv

Alla inlägg den 10 april 2010

Av Margus - 10 april 2010 22:30

Våren står still och med dagens svinkalla vind mortlades äggskal inomhus istället. Krossade äggskal är ett omtyckt kalktillskott för fåglarna. Nu får de kalk genom såväl sepiaskal som kalk i både sten och pulverform. Häckande fåglar förbrukar mer kalk än man tror och när man ändå serverar sex kokta ägg om dagen (till över hundra fåglar) så tillvaratar man såklart äggskalen också.

        

Genom ugnstorkning minskas salmonellarisken. Då blir skalen sköra och lätta att mortla. Det tog sin lilla tid. Att krossa dem i mortel blir alldeles för tidsödande. Att kavla med mortelstöten gick bäst. Fick flera burkar som räcker länge. (Klicka för större bilder) 

Ingen nymfkakadua ville gå ut i voljären idag. Usch, sa dom och stannade inne. Endast kanarier och småfinkar kämpar på. Sista snön i skuggigaste hörnet försvann i dag men vårtecknen som väntas ur jorden har stannat av. Inga tussilago ens. En enda förskrämd krokus har tittat upp, påskliljor och tulpan står still i utvecklingen.

Däremot ses på fågelfronten ett helt gäng med grönsiskor vid utfodringen. De har varit här i någon vecka… undrar om de stannar för gott. Första gången i så fall. Stararna ruvar tror jag. Ett domherrepar är trogna gäster flera gånger per dag. Grönfink och bergfink har vi också.

Fick en urdålig bild på domherren innan han smet, en något bättre på grönsiskan. Den bästa i sviten blev på bofinken… trodde jag, tills jag fick upp den förstorad i datorn. Bergfink var det ju (t.v.). Så är det på gamla dar… överraskningar hela tiden.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards