Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 24 februari 2010

Sesam - öppna dig

Av Margus - 24 februari 2010 23:45

Grannen B kom en sista (?) gång och öppnade väg till vedboden så man kan fortsätta hålla värmen. Vi fick dra till Grannbyns apotek för att hämta ny medicin till mig. Har nytt skov i tarmen och behöver inflammationsskydd. Bråttom. Hundarna följde med för att få omväxling i tillvaron. Blir trött av "blixtutryckningar". Somnade i tv-soffan. Sov djupt i tre timmar medan Husbonden körde in ved.

Verandans ytterdörr går inte att stänga längre. Måste bindas fast. Termometern strejkar, måste skotta för att kunna ta in den. Blääh.


Husbonden har öppnat ännu en rastningsgång till hundarna i trädgården. De kortbenta tutar runt i sina ’rodelbanor’ och ser ingenting av världen. Går vi utanför grinden är det likadant där. De är klart less på omständigheterna. Sigrid springer så långt gången går, stannar vid en vit snöväggsvall där det förut gick att gå. Hon skäller uppfordrande ett 'Sesam - öppna dig'. Lönlöst. Snöväggarna är kompakta.

  

Fotade ett rådjur som gick på vägen utanför mellan höga snövallar. Hon tänkte ta sig till fågelbordet för att äta solrosfrön. Många besök där nu.

 
 
Jenny

Jenny

25 februari 2010 00:39

Hej vännen!Nu har jag äntligen läst ikapp här hos dej!
Jag ska villigt erkänna att jag kanske hoppade över några sport-inlägg...men däremot klickade jag upp alla underbara fågelbilder!

Grattis till alla fjäder-finingar!
Och vad glad jag blev att läsa att Pärlvit klarade sej...(:

Bilderna hemma hos er är ju magiska. Det är vackert, men ack så tungt och ta hand om. Förstår att Ni haft ett rent elände med att skotta alla dessa gångar fram till fågelhus och annat!
Och taket! Vilken driva du har framför fönstret nu...
Det blir bilder att ta fram i Juli det, när svetten lackar i pannan! Haha...Då kanske man skulle önska sej en sån där driva! (Synd att man inte kan behålla EN! Vore praktiskt för oss Damer som svettas lite i överkant emellanåt...Hehe!)

Läser ju också att Du fått ett nytt skov, din stackare.
Fattades väl bara annat nu när man blir så nertagen av allt kallt och snö. Hoppas din medicin hjälper dej fort så du slipper lida för mycket nu. Tänker så mycket på er....Har bara inte kommit mej för att varesej ringa eller annat. Jag skäms....):

Så snart kölden och all snö ger med sej får vi väl ta och träffas? Hoppas vi kan sitta ute på farstukvisten och ta en kopp kaffe, eller nåt.
Längtar så till vi kan hälsa på hos er igen, för jag är ju sååååå nyfiken på alla fågel-bebisarna!

Hälsa Guben din och var nu rädd om dej så du kryar på dej fort!
Kram...
Jenny

http://varietasdelectat-jenny.blogspot.com

 
Kram Ruth

Kram Ruth

25 februari 2010 21:34

Så snäll granne ni har, han är guld värd i läget som råder. Mera snö kom det i dag, men nu är det bortskottat där vi rör oss, mitt jobb är att hålla öppet för hundarna på gräs/snö-mattan. Mina hundar är ju vana vid snöväggar eftersom vi är i Norra Värmland i drygt 3½ månad varje vinter. Nu regnar det ute, solvärmen i går har tagit på snön, det finns hopp om en vår vad det lider, men tror vi kommer att få mycket blankis ute, det gillar jag inte. Tittar nu på Damkronorna, hoppas det blir ett BRONS.. Ser lysande ut både för Dam och herrlaget i Curling, damstafetten gick inte så bra, men dom kämpade tappert mot mjölksyran och gjorde så gott dom kunde.

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
margus

margus

25 februari 2010 23:19

Vore verkligen roligt, Jenny! Hade det inte varit för denna hemska vinter hade vi setts för länge sen, eller hur? Som det är nu ÖVERLEVER man bara.

http://margus.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards