Fågelperspektiv

Alla inlägg den 7 februari 2010

Av Margus - 7 februari 2010 21:54

Idag har vi laddat för OS i Vancouver genom SVT:s Vinterstudio som visat gamla OS-klassiker. Bara ynka FEM dagar kvar och OS-stämningen i Lilla Huset är på topp. Inte så mycket för medaljerna, det går som det går. Här väntas massor av trevlig och spännande sport att titta på i hela två veckor. Visst vore det enastående om Helena Jonsson fixar en medalj, men detta blir svårt - konkurrensen är mördande. Wolfgang Pichler har i alla fall drillat dem tillräckligt, förstår vi.

Själv är jag så långt från vintersportare det går. Avskyr kylan av hela mitt hjärta och går i totalstrejk. Ingen bra kognitiv beteendeterapi, jag vet. Fick ett frysanfall idag och kröp ånyo under filtarna i tv-soffan. En grårutig om huvudet, och en blå om resten av kroppen. Som en burka ungefär. Löjligt…? Det bjuder jag på. Befinner mig nu i ständig väntan på vårtecken. JAG VILL TINA UPP I SJÄLEN.

     

Fast hellre en sån här vinter emellanåt än att vi ska få stekhett med torka och förtvining som standardklimat. Om man får välja, alltså. Dubbelt...  

Luftvärmepumpar ligger nu tydligen risigt till vid så extrem kyla som vi haft. Det får man höra NU. Ingen har varnat tidigare. Vi har tre, en i garaget, en i fågelhuset och en i Lilla Huset. Pumpen i garaget har skrikit illa, men tuffar än. Nu ska antagligen försäkringspremierna höjas för dessa värmepumpar. TYPISKT.

Finner ideligen att man är en looser. Hur man än bär sig åt blir elräkningarna skyhöga, investerar man i något som ska få ner elförbrukningen så blir det vargavinter. Snart blir man väl straffbeskattad för att ha braskamin och elda med ved. Suck…

Väninnans gubbe är hemma från sjukhuset, lite omtumlad med annars vid god vigör. Några små strokar tycks ha passerat enligt röntgen, nästan omärkliga, men Waran ska försöka hejda vidare framfart på sådana. Lite livskris blir det när man blir varse att livet hänger på en skör tråd. Samtidigt får man vara tacksam över att det inte blev värre.

Tankar denna afton i tidig februari.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards