Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 4 februari 2010

Alpvärld i miniatyr

Av Margus - 4 februari 2010 22:35

Stora bördor har bokstavligen lyfts från våra skuldror… och från voljärernas tak. Snön är avskottad och de bågnande takreglarna återgick genast till sin forna form. Vi är verkligen lättade. Ett mycket viktigt arbete är gjort. Även växthuset befriades från sin börda, liksom verandataket.

Husbonden fick i egenskap av mod och styrka sköta grovjobbet, medan det svagaste könet - jag - fördelade nedfallande massor ovanpå de redan höga vallarna.

           


Trädgården ser nu ut som ett enda stort alpmassiv i miniatyr med sina uppstickande Matterhorns av varierande höjd och formation. Vi måste ju fram till dammen ibland, till fågelhuset, till växthuset, till verandan med ved, till soptunnan… Man vet snart inte var man ska lägga snön. Livet kan ju inte göra paus för att det snöar. Och hundarna måste ha dalgångar mellan alpmassiven till sin rastning. Där kutar de runt i sin vita värld och letar efter varann. Man får hoppas att ingen lavin utlöses av hundskall.

       

Stackars alla buskar som befinner sig underst. Morronsoffans trädgårdsexpert rådde redan efter första snöfallet i december att skaka snön av buskarna. Ha ha ha… Det gjorde vi då, men sen har vi haft fullt sjå att leka snöslunga. Med dagens temperatur lämpad för fruset avtryckarfinger (+2,4) kunde jag äntligen dokumentera eländet för mannaminnet.

Lägger ut lite klickbara bilder på vår alpvärld i miniatyr, inklusive dammvaken för gårdagens tillbud.

 
 
Kram Ruth

Kram Ruth

4 februari 2010 23:32

Vilket stort arbete ni har utfört, så gott det måste kännas när oron kan släppa taget. Det är enorma snömängder som kan ställa till det. Vilka alptoppar ni har skapat av all snö. Nu skall det väll inte komma så mycket mera i vinter, fast man vet aldrig förståss. Nu kan ni sova gott i natt. Fina men skrämmande bilder.
Natti, natti !

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Berit Elisabet med Kasper

Berit Elisabet med Kasper

5 februari 2010 00:22

Trodde inte det var möjligt längre, med så här snörika vintrar.
Alplandskap - ja nog blir vallarna högre och högre alltid! Hos mig också. Önskar minsann att jag hade lika fint skottat som ni, men till det räcker inte orken. Så här PULSAS en hel del.

http://www.belof.se

 
Jenny

Jenny

5 februari 2010 01:33

Gott att Ni fått räddat taken!

Och vi är bara i början av Februari.....TÄNK om det kommer lika mycket snö till???

*sparkar mej själv på smalbenet och påmminner mej om att man måste tänka positivt....Haha!*

Kram på er! //Jenny

http://kackeltillkaffet.blogspot.com

 
gubbfan

gubbfan

5 februari 2010 08:32

Mysigt ställe att bo på.
Mina nertyngda buskar skall antagligen få en behövlig nedklippning/grenutrensning av "husse" när snön väl har försvunnit. De som inte tål en kraftig vårbeskärning får väl skylla sig själva.
Undrar förresten hur de nyaste fruktträden ser ut nere vid marken. Jag har nog utfordrat en massa sorkar är jag rädd.
Borde nog ha trampat bättre runt dem.
Men handelsträdgårdarna behöver väl leva de också :-(

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

 
Marianne

Marianne

5 februari 2010 21:42

Det tråkiga med snöskottning är att det blir bara värre ju mer man har skottat. För snön försvinner inte, utan snödrivorna växer sig större för varje skyffel man langar undan. Våra småhundar får rastas i koppel, där det är skottat. De försvinner annars i snömassorna. Skönt att ni lyckats få bort all snä som låg och tyngde på taken.
Ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards