Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 24 januari 2010

Rödgröna leder

Av Margus - 24 januari 2010 23:04

Maffigt. Rödgröna leder över högeralliansen med 10,3 procent i SIFOs mätning som presenterats idag.

Just nu alltså. Men Reinfeldt ska man inte räkna ut förrän sista ordet är sagt, dvs. väljarnas röst den 19 september. (Klicka för större bild.)


Nog var han lite darrig i kvällens Agenda. Och tonen faktiskt lite nedstämd från riksdagsdebatten för ett par dar sen – före senaste mätningen – där han gjorde stort nummer av sitt regeringsinnehav. Men hans tvångsmässigt påklistrade statsmannaattityd bleknade direkt när han pöste upp och kallade sig REGERINGSVAN…!!! Efter ynka tre år vid makten! Det motsvarar väl EN DAG av Sahlins mångåriga regeringsarbete, kan jag tro.

Han skällde Lars Ohly för att "ha varit i opposition i hela sitt liv mot allt och alla". Men det har väl Reinfeldt också varit i hela sitt liv - utom de tre senaste åren. Så det så.

Dessutom skällde han Mona för hennes rödgröna "vänsterexperiment". Okej, men nu får han stå till svars för sitt impopulära högerexperiment som vi förhoppningsvis redan anar slutet på.

I Agenda gjorde han en slät figur, men ej ofarlig. Mona var lugn och säker och utan alla spår av dagisfröken. Yes! Jag var lite nervös innan, det var jag. Debatten visade tydligt TVÅ HELT OLIKA SYNSÄTT på samhället. Bra. Och Reinfeldts lögn om det nya "arbetarpartiet" är avslöjad.

 

Ska avhålla mig från valrörelsen så gott jag kan, sist blev jag utbränd när det gick så illa ;-). Nu står Rödgröna mot Alliansen. Mona behöver INTE STÅ ENSAM mot fyra partier i valdebatterna som Göran Persson fick göra 2006, vilket var fruktansvärt orättvist.

Det fina i kråksången är nu att man kan rösta på vilket av de tre rödgröna partierna som helst för att få ett skifte till stånd. Är man mer åt vänster än sossarna i allmänhet, röstar man på V. Har man sitt hjärta åt miljön röstar man på MP. Och vilket man än väljer så ger det INTE MAKTEN ÅT REINFELDT.


 
 
gubbfan

gubbfan

25 januari 2010 10:26

Vad det gäller dina två sista meningar, så skall man inte vara så tvärsäker.
Miljöpartisterna styr gärna i landsting och i kommuner tillsammans med de borgerliga.
Sedan Schlaug lämnade över rodret har kursen varit allt mer åt höger eller hur det nu blir på båtspråk. Styrbord kanske?

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

 
margus

margus

25 januari 2010 21:09

Gubbfan har rätt generellt, men i just detta val gäller den rödgröna samverkan. Och räcker inte de sammanlagda rösterna för ett regeringsskifte så är det ju kört iallafall. Eller hur?

http://margus.bloggplatsen.se

 
Jenny

Jenny

27 januari 2010 13:12

Ja, MIN valsedel kommer i alla fall att lysa så RÖTT så att ögona rinner på alla i vallokalen!!

JAG vill i alla fall vara tvärsäker på att den där pompöse Fredde tar sitt pick och pack och far åt pipsvängen!
Fy fasen för HANS SLAKT av välfärd för dom som inte föddes med silversked i mun....))):
Tvi!

Men varma hälsningar till Dej, min vän och INTE ska du få utbrändhetssymptom denna gången!
Hoppas bara på att du ska må så gott som du bara kan!
Ta hand om er och alla djuren nu....(:
Kram, Jenny

http://kackeltillkaffet.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards