Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 6 juli 2009

Mår bättre om vi bryr oss om varandra

Av Margus - 6 juli 2009 23:16


"Det stämmer att vi fått en skattesänkning, men har vi fått ett bättre samhälle? Den här politiken drabbar inte bara sjuka och fattiga. Den drabbar oss alla genom att vi vänjer oss vi ett samhälle som är kallare och hårdare och allt mer hänsynslöst. […] Vi som lever i det här landet mår bättre om vi bryr oss om varandra lite mer."


Peter Erikssons (MP) tal i Almedalen var himla trevligt med den ena råsopen efter den andra mot sittande högerregering. Rekommenderad lyssning HÄR för oss som vill ha regeringsbyte 2010. Jag tror för tusan att det går vägen. Nu har MP visat att man är på rätt sida om mittfåran.

Han fullkomligt sågade hanteringen av sjuka människor och kritiserade regeringen på flera andra punkter.


Regeringens hänsynslösa politik är en stegvis med enkelriktad utslussning av fullt sjuka människor ut ur samtliga trygghetssystem, menade han.

"Det är regeringen som ändrat reglerna och gett försäkringskassan i uppdrag att genomföra detta. […] Den så kallade rehabkedjan är en enkel biljett ut ur trygghetssystemet. […] Vi behöver en rödgrön regering för att  ta viktiga steg tillbaka mot ett trygghetssystem som är på riktigt."


Talet blev förstås illa behandlat i medierna som hade fullt upp att gulla med "Reinsvält" som nybliven EU-ordförande, helledudanedå… Det har också varit ett osunt och osakligt upphaussande av svenska folkets "stora förtroende" för hur statsministern ska klara uppdraget. Jamen herregud, självklart reder han väl ut detta, han är ju intelligent. Inget att tjata sig blå om.


Peter Erikssons halvtimmestal handlade till övervägande del om kritik mot regeringen. Endast TVÅ minuter om mat. Men vad skriver medierna om…? Jo, om MATEN…!! Stort uppslaget dessutom. Jag blir upprörd.


Jag instämmer helt i Peter Erikssons syn på vår mat, den är värd flera kapitel för sig. Läsvärt HÄR. Men råsoparna mot regeringens hantering av våra trygghetssystem ska inte tystas på detta sätt.


I talet avslöjades att 76 % av svenska folket vill att staten ska öka stödet till kommuner och landsting i år för att minska uppsägningar i skola och vård. 65 % även om det krävs högre skatter.

Samt att 75 % vill att staten ska investera mer i järnvägar, spårvägar och kollektivtrafik. 65 % även om det krävs högre skatter.

Novus Opinion har kollat läget åt de rödgröna. Det låter hur hoppfullt som helst. Heja, heja!

 
 
Havsglimten

Havsglimten

7 juli 2009 01:26

Tänk om det kunde få vara så enkelt att allt blir bättre med de röd/gröna....
den som lever få se. Vi har nog att välja på att antingen blir vi lurade av alliansen eller de röd/gröna då det i verkligheten är andra som styr oss. Vill vi få till en reell förändring måste vi tänka helt om. Vi kan i alla fall inte komma efter och säga att vi inget visste, det finns hur mycket info. som helst om man vill veta hur allt ligger till. Det är en skrämmande utveckling av samhället som vi alla får/fått uppleva under en mycket lång tid..... Man blir mörkrädd!

http://www.alliansupproret.se

 
Ingen bild

Havsglimten

7 juli 2009 01:37

Läs gärna den här vänsterbloggen.

http://blogg.aftonbladet.se/11316/

 
Ingen bild

margus

7 juli 2009 14:23

Tack för tips, Havsglimten! Ska kika på den emellanåt.
Jovisst, har du rätt. Det värsta är att man/vi inte ORKAR ta in allt elände. Man vill inte ha hela sin världsbild kraschad på en gång. Det får ske i etapper (eller helst inte alls). Föredrar att hellre luras av rödgröna än av mörkblå, gör jag allt.
Ha det gott och håll modet uppe!

 
Ingen bild

Havsglimten

7 juli 2009 20:37

Vi kommer inte att låta oss luras av någon av dessa kompisar (S och Alliansen) hoppas på att fler vill få till en förändring och inte fortsätta på samma spår, hade vi reagerat tidigare och lyssnat mer på kritikerna så hade vi sluppit detta skit, men bättre sent än aldrig. Ha det bra!

PS! Hur trygga tror du vi kan vara med dessa ledare? Det värsta är att de som bäst behöver få hjälp får det sämst.


http://lejonbalk.blogspot.com/2009/06/det-kanns-tryggt-att-veta-att-flera-av.html

 
Uffematten

Uffematten

7 juli 2009 21:18

Ja, det är konstigt att all kritik mot regeringen kommer bort fullständigt i media... Lika illa var det ju med Lars Ohlys tal. Man kunde ju tro att han inte existerade överhuvudtaget. Talet på söndagen men media påstod att Almedalsveckan började på måndagen...

Säger som du; blir hellre lurad av dom röd/gröna om jag ska bli lurad... Förhoppningen är väl att dom återställer socialförsäkringssystemet till en nivå som går att acceptera.

Ha det gott!!!

http://uffematten.blogspot.com

 
Ingen bild

margus

7 juli 2009 22:56

Bra, Havsglimten, att du uppmuntrar till kritisk granskning! Vilket det behövs mer av! Vi får förstås aldrig låta oss invaggas i total trygghet. Jag skämtade förstås lite i förra svaret. Kommer ALDRIG att sluta vara kritisk. Men faktum är att jag för egen del inte orkar granska allt. En del måste bara få passera. Man får finna en gyllene medelväg nånstans och försöka lita till det som gör minst ont.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards