Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 6 februari 2009

Varav hjärtat är fullt...

Av Margus - 6 februari 2009 21:36


Sådärja, då var kvällens tågresor avklarade i På Spåret. Gläder mig särskilt åt att Johan Wester och Lisa Syrén gick vidare. Det är många tågresor i Lilla Huset för närvarande. På tv vill säga. Praktiskt när man är hemkär och ändå vill se världen.

Härom kvällen var vi i Thailand, veckorna innan i Vietnam och Kambodja och nästa tisdag drar vi till Malaysia. Vi följer En tågresa från öst i SVT2, omskriven i tidigare inlägg HÄR, och många resor återstår. Herregud vilka resor på svajiga tåg där resenärerna sitter på taken och tåget stryker intill husväggarna i byarna. Sevärt.

--------


Så här dagen efter ingreppet… (ja, varav hjärtat är fullt, så talar munnen…) slets jag mellan ambitioner och trötthet. Den senare vann. Det var inte bara gårdagens ingrepp och föregående diet som var jobbigt, den mentala förberedelsen ett par veckor innan tog minst lika mycket energi.


Hur som helst verkar den ömhet som känns i tarmarna vara av "normalt" slag, men man är ju vaksam på huruvida något har spruckit… Ringde för säkerhets skull medicinkliniken för resonemang, det var ju fredag. Och det vet alla djurägare att på fredag bör alla tveksamheter vara utredda. Sen blir det både dyrt och långt. Sånt sitter i.


Beställde nya medicinen.  Lång väntan på det giftet. Alla andra beställningar klaras på en-två dagar, den här krävde fyra. Så nu väntas både gift och motgift hem... hehe, detta är inte klokt.

---------


I morse låg ett papegojägg på golvet i ett hörn. Oooops, vi visste att det var på gång för vi har sett en ruvgrop. En av dagens ambitioner var att sätta upp holkarna hos lessons. Det sket sig med ens för bostäderna behövde viss snickartillsyn och fick vänta på Husbondens hemkomst i kvällningen. Då åkte dom upp och in rusade Mamageno genast.


Tänkte också städa av golvet i kanarierummet, LITE LÄTT. Förnuftet sa mig dock att jag nog borde använda dagen för återhämtning. Så blev det. Drömde mig istället bort bland parfymer i broschyr som kom med posten. Och i kväll hoade ugglorna starkt alldeles inpå Lilla Huset. Spelade in lite hoanden. Undras vad man kan göra med dem.

 
 
Jenny

Jenny

7 februari 2009 00:54

Så skönt att läsa att allting (än så länge) gått bra!
Jag förstår att du måste vara dödstrött efter både anspänning och tankar, ingrepp, lavemang,och sedan dessa besked att du måste gå på dessa tuffa mediciner och rätta in dej på att du behöver dom resten av livet....)-:

Inget man önskar ens en ovän, och än mindre dej!

Jag finner inga tröstens ord, mer än att jag önskar dej ett jättestort LYCKA TILL, och att jag hoppas att du ska slippa må för dåligt..

Ja, ibland säjer jag och dottern det här hemma:
"Tur att man har sina djur, så man blir tvingad att skingra tankarna på allt skit som drabbar en".
För DOM är verkligen så himla bra på att lyssna och trösta när saker blir för svåra...


Önskar Dej en så bra helg som du bara kan ha!

Och jag tycker att Du är en fantastisk människa som orkar skriva med både humor och glädje,du bryr dej om såååå många andra drabbade, tipsar om bra länkar, och är bara helt enkelt en alldeles unikt god människa!

Kram och Krya på dej från "detta äventyret"...// Jenny (-:

http://http;//kottarochsnackor.blogspot.com

 
skogsfrun p dal

skogsfrun p dal

7 februari 2009 08:09

...du kan väl hoa med;)) ja rätt lag vann naurligtvis men Sivan var överraskand duktig på frågorna tycker jag. Hoppas tarmen håller fn på sig -ta´t lugnt!

http://barasaras.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

7 februari 2009 19:20

Du låter hoppfull och vid gott mod trotts det du fick genomlida dom närmaste dagarna som du har lagt bakom dig. Hoppas nu att du kommer att få må så mycket bättre framöver. Styr du kosan mot Göteborg och Rondo i kväll för att närvara vid Melodifestivalen kl. 20.00 ? Dit skall jag (via TV-fotöljen), vi kanske ses där.

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

8 februari 2009 17:18

Jag hoppas du ska få lön för mödan. För det måste varit enorm jobbiga förberedelser du har haft. Håller tummarna för att operationen ska ge dig lindring.
kram

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards