Fågelperspektiv

Alla inlägg den 11 februari 2009

Av Margus - 11 februari 2009 21:02


För att tala om något trevligare än sprutor (föreg. inlägg) så tittar jag in i fågelhuset där Husbonden snart är klar med tre reservburar. Nu monteras lysrören. Nymferna som häckar vägg i vägg har legat lite lätt, kan man säga… när det har sågats som värst, men man får tro att ruvningen gått väl.


Kanarieflickan Gretchen har kläckt sina ungar och matar som sjutton. Nu hörs tiggläten från flera bon där ungar matas. Mysigt ljud. Men än är ungarna små, man ser ibland små sjtälkar sticka upp med ett gap i änden, kallar dem tulpaner. Grit som legat hårt lyfte äntligen på rumpan i vår åsyn och äggen räknades till fyra, hoppas det lyckas. Snart dags för att kunna ta några bilder därinne, hoppas jag.


Orange misslyckades med sitt enda ägg i Royal Suite men är på gång med nytt bygge. Hon satt en lång stund på min hjässa i kväll och sökte förgäves rycka hårstrån till boet. Det var så gott med de små fötterna i håret, kunde se henne i fönstrets spegling mot mörk bakgrund. Hellegod.


Vårt enda sebrafinkpar har inte fått till nåt än och blev så intresserade av kanarie-Grynets ungar att vi svårligen fick dem ut ur hennes bo. Och vad händer med såna filurer…? Jo, ut till nymferna i Royal Suite. Där finns en liten trevlig samling numera ;-)


Men den måsfink som envisas med att ligga i Helmuts bo, bland hennes ungar (!) vet vi inte vad vi ska göra med. Helmut (som är en hona) är alldeles för snäll. Hon får alltid sällskap av måsfinkar i boet, kanske är det samma varje gång. De kanske är väldigt goda vänner…


En äldre måsfink dog i förrgår och en dito sebrahane i dag. Lite ledsamt när det händer, men sånt är livet.

Av Margus - 11 februari 2009 20:53


Sådärja. Nu har man tagit sin första spruta cytostatika! Det skedde 17.30 i kväll när medicinen hämtats och Husbonden skulle absolut se på. Metoject heter underverket. Sprutan var nema problema och lätt som en plätt, för en gångs skull kan man glädjas åt bukfettet där cellgiftet sätts.


Man kan dock få ångest bara av att LÄSA bipacksedeln (en A4 lång på nätet) och… blev jag inte lite yrslig strax efter injektionen…eh. Man kan få precis allting av den där. Motgiftet tas i morrn, 24 timmar efter injektionen, ska väl hjälpa mot en del.


Orkar faktiskt inte sprattla i motstånd längre. Nu tar vi den här och så får vi se hur det går. Kraftig trötthet 1-2 dagar lär komma som ett brev på posten har jag förstått.

Ååhh, som om jag inte vore trött ändå så det räcker…! Undrar om inte Husmark "utbränd" Pehrsson vill byta ändå…?

Så här ser sprutorna ut, och guess what… jag tar den STÖRSTA, 2,5 ml. Halleluja.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards