Fågelperspektiv

Alla inlägg den 16 februari 2009

Av Margus - 16 februari 2009 21:23


Blir enbart sur på Konstfack när konsten missbrukas å värsta sätt. Visst ska konsten ibland provocera för att få människor att tänka till och upptäcka det man annars missar, men att spela psyksjuk och missbruka vårdens knappa resurser helt i onödan eller att sabotera t-banan med klotter är kriminellt. Om mina ögon öppnades av detta så var det nog över Konstfacks brist på utbildning. Och om detta är kännetecknande för unga konststuderandes fantasi ligger konstutvecklingen risigt till i framtiden. Skäms.


Vore lugnare om de arrangerade Pecha Kucha Nights, den nya mingeltrenden där nätverken nätverkar så det glöder, och ’hjälper varann’ under globalt ryggdunkande. Pecha Kucha är en japansk term för ljudet av konversation (småprat). Konceptet utformades i Tokyo 2003 som en plats för unga formgivare att mötas i nätverk och visa sitt arbete. Det har spridits World Wide bland designers, arkitektur, foto, konst och på senare tid även …näringslivet. Förstås. Folk i farten är ju som galna i Japan och Kina nuförtiden. Så har man Pecha Kucha Karaoke också. Och Pecha Kucha Accesoirer. Kan veta.


Apropå nya ord så fann jag ett från Språkrådets nyordlista 2007, gammalt nu men fantastiskt. En "reinfeldtare" är en "omläggning av ett partis politik som gör att det närmar sig motståndarnas politik". Inte bara folkhumor utan faktiskt antaget av Språkrådet (svenska institutet för språk och folkminnen).

Från 2008 finner man ordet celebritariat = grupp av B-kändisar (kommet från orden celebrity ’celebritet’ och proletariat, fyndigt). Ett nyord för januari är hemester (semestra hemma) och svemester (semestra i Sverige).


Kan inte längre undanhålla läsekretsen uttrycket "kommandoran Husmark" funnet på Kommunisternas blogg i Astrid Bomans läsvärda inlägg "Vilka duktiga moderater".

 --------------

För övrigt jobbar jag hemmave' en del med ord om fåglar. Har gjort små faktaskyltar över arterna i fågelhuset. Att sättas vid respektive voljär. Bra när grannar och vänner tittar in. Nu skulle man bara haft en laminatmskin också...



HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards