Fågelperspektiv

Alla inlägg den 7 februari 2009

Av Margus - 7 februari 2009 23:59


Dagen har ägnats åt viiiila. Vågade nu efter ingreppet äta tomater utan att skala dem, första gången på ett par år. Härligt. Tackar ödmjukt för bedårande snälla och medkännande kommentarer! I övrigt återvänder livet till det normala…


Drypande klimat har gett hög luftfuktighet i fågelhuset. Måste göras nåt åt. Vår dyra luftvärmepump ska visst kunna användas till avfuktare också. Testat den. Märkte ingen skillnad idag, men… vi gjorde nog fel. Nya tester i morgon.

Husbonden bygger tre reservburar i fågelhuset, något varje uppfödare behöver. Man har alltid tillfälliga behov av att plocka undan fåglar från kolonierna, inte minst när ungar ska säljas.


Äggläggningen i risfågelholkarna verkar klar, lång väntan återstår. Har satt upp kladdlappar för att ha koll. Lessonflickan Mamageno som störtade in i den nyuppsatta holken kvarligger med sina bestyr. Kanarieflickorna Grynet och Gulan matar, Grit och Gretchen ligger stadigt i sina reden.


En intressant notering: Kanariepojkarna matar i princip var sina honor i redena. Pricken passar upp på Annagreta, Muppen pysslar med Gulan, Bruno sköter om Helmut, Gretchen har besök av Lille Grå och Tuvalisa ses till av Nacka. Ungefär sådär… har nog rört till det lite med så många inblandade. Men det roliga är att hanarna INTE bråkar.


HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards