Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 18 april 2008

Våryra i Lilla Huset

Av Margus - 18 april 2008 21:30


Har fått lite andrum. Pappa är bättre. Kunde tala med honom per telefon och... han var riktigt pratsjuk. Hade till och med intagit frukost i matsalen utan att kräkas. Puh... man hoppas igen. Således fick man lite energi till andra projekt. Omflyttningar i fågelhuset, fick min B12-spruta på vårdcentralen samt storrengöring av marsvinslägenheter (bild nedan) och fotograferat.


Var så till mig av glädje över pappa att jag tog fel säck och tömde det redan utmockade ströet i den nytvättade lägenheten! "Vad är det för konstigt spån..." hann jag tänka innan jag insåg mitt misstag. Neeej! Fick mocka ut samma skit ännu en gång och göra om.


Och Husbonden lägger plattor på varje ledig stund. Gamla plattläggningar rivs upp och läggs dit igen, fast med matta under. Han är ett under av ihärdighet.


Nu när krånglet med pappa börjat ska jag för första gången lägga in plusfunktionen "samtal väntar", man vill ju vara nåbar då. Det vore enklare om R-knapp fanns på vår telefon men vi har en Siemens som tydligen ska vara så himla märkvärdig med egna funktioner för ändamålet så uppgiften blev mig övermäktig.

En stund mellan allt och inget stod jag vid köksbänken med tre telefoner igång för att testa. Ringde till hemtelefonen från en mobil och skulle fejka ett samtal, tänkte just ringa upp med annan mobil för att då hitta de rätta funktionerna. "Hmmm" sa jag för mig själv, djupt brydd. "HALLÅ ÄR DU DÄR" ropade en röst i telefon. Väninnan som just lyckats tränga igenom arrangemanget trodde jag stönade av sjukdom eller nåt. Så nu ligger telefonerna där de ligger.


Tekniken är och förblir ett enda halvfabrikat i Lilla Huset. Den trådlösa länken är halvt igång. Husbonden kom tillbaka med den vi trodde var trasig men vi hade glömt att trycka in en knapp...! Installationen är halvfärdig, trådar och scartsladdar hänger och slänger överallt. Parabolboxen (som borde finjusteras) på ett ställe, en digitalbox av tveksam kvalitét på ett annat ställe. Ljudet är antingen för högt eller för lågt på samtliga apparater och övervakningskameran väntar fortfarande på sin tur.

 
 
Marianne

Marianne

18 april 2008 23:32

Teknik är bra när den fungerar. Men för att få den att fungera behöver man läsa igenom en bok med instruktioner först.
Numer så köper jag prylar med ett fåtal knappar och inte fler funktioner än jag behöver.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Ewa

Ewa

19 april 2008 10:15

Oj,oj,oj.... *fnissar*
Skönt att din pappa mår bättre!

http://fundringar

 
Ruth

Ruth

19 april 2008 15:53

Knappar hit och knappar dit är för många ett faslig slit. Jag kan aldrig förlika mig med alla kluriga och onödiga finesser som oftast förekommer på nya prylar. Har också en "Simens" men på den finns det en R-knapp.
Sällan jag kopplar över, utan dom som vill komma fram får återkomma. Marsvins - lägenheten tycks vara rymlig och fräsch, men att klanta sig med gammalt strö var ingen höjdare. Alla gör vi våra misstag som kan bli värre en så (egen erfarenhet.) Skönt att din far återhämtar sig och klarar matintaget utan problem, måste kännas härligt för honom och er.
Ha en bra dag !

http://bernamis.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards