Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 14 mars 2015

Fyra dygn av psykisk terror...

Av Margus - 14 mars 2015 22:14

Fyra dygn av psykisk terror. Fyra hela dygn med känslan av att någon trycker in en skruvmejsel bakom örat och vrider om. I ett, i ett, i ett. Utan uppehåll. Utan sömn. Så har jag haft det.

Då skriver man inte mycket i bloggen, om jag säger så… Pratar inte heller. Tankarna var det inte mycket med… Det var till att sitta still och ducka med ett stilla kvidande för varje smärtattack var tjugonde sekund. Dag och natt. Och värktabletter gick det åt… Massor. Aptiten var borta. Ett kvalfyllt lidande från början till slut. Man visste inte vart det skulle ta vägen.

Allt började som nervstickningar bakom ena örat. Små hugg som brände till. Tätare och tätare. I början hjälpte Panodil i fyra timmar, innan det var dags för nästa omgång. Försökte stå ut i någon timme extra då och då för att det inte skulle bli för mycket tabletter. Ibland tog det två timmar innan tabletterna hjälpte, och sen smärtfri i två timmar. Sen var det i full gång igen.

På tredje dygnet sökte jag läkare som undersökte grundligt och uteslöt allt ”det värsta”, vilket det nu var. Någon slags nervpåverkan var det. Enligt en teori skulle det kunna utvecklas till bältros. Enligt en annan kunde det bero på nackproblematik. Under tiden fick jag Tramadol, en morfinliknande värktablett, som förstärkning till Panodil. Innan jag fick ordning på doseringen gick ännu ett dygn. Sen hjälpte det – totalt. Äntligen fick jag vila lite!

Efter två dygns besvärsfrihet med medicinhjälp bröt en förkylning ut. Var det detta som var meningen hela tiden…??? Har aldrig hört talas om något så konstigt. Nu har jag ”bara” riklig hosta och snuva, och ’vanlig’ huvudvärk. Det klarar man lätt som en plätt.

Nu har jag varit dålig från och till sedan gallstensanfallet i julas. Nu får det väl ändå räcka.

 
 
Berit E

Berit E

14 mars 2015 23:26

Åh, din stackare, jag tycker så synd om dig!
Hoppas verkligen att det där som åstadkom det i det närmaste olidliga nu sluppit ut och brusar iväg i form av snuva, hosta och en huvudvärk av det slag man kan stå ut med - och som går över på några dagar!!!
För jag tycker sannerligen också att nu får det väl ändå räcka!

Skickar goda tankar!!!!

http://kasperian2.blogspot.se

Margus

15 mars 2015 05:32

Tack, snälla du! Det får vi hoppas. Jag har absolut fått nog. Det värsta är att sånt här sitter i långt efteråt i form av efterdyningar och kolossal trötthet. Nu får det inte bli mer. Vet förbaskemej inte hur jag ska orka med tandimplantat o starroperation, den senare fick skjutas på framtiden mitt under brinnande attack... Milde Moses ;-)

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

15 mars 2015 09:20

Jämför med när jag ligger på golvet och skriker när ryggmusklerna drar ihop sig. Det brukar ta några timmar innan de dragit klart och det är outhärdligt men alltså ingenting mot vad du fick vara med om. En liten tröst i bedrövelsen -starroperationen behöver du inte fasa för, den gick galant för mannen här och alla andra som jag känt. Var vid gott mod, nu kommer den sköna sommaren!

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

17 mars 2015 11:43

Alla dessa våra plågor som vi ska igenom, är det inte det ena så är det det andra... Men hoppet består. Ska bli skönt när man får pusta ut lite och njuta av våren :-)

 
Berit E

Berit E

15 mars 2015 13:10

Tandimplantat är en jobbig grej (jag vet) men starroperation är en lättsam historia (jag vet det också, som jag visst skrivit tidigare).
Tänker på dig!

http://kasperian2.blogspot.se

Margus

17 mars 2015 11:40

Håhå jaja, detta året börjar trist, men hoppet består... Någon gång ska man väl få vara som en vanlig människa - vad nu det är... :-) Får ta en sak i taget, men jag pustar o suckar en del mellan varven :-)

 
Elisabeth

Elisabeth

15 mars 2015 21:07

Men usch så hemskt, var det någon slags migrän eller. Fruktansvärt hur som helst. Hoppas verkligen du blir bra nu för nu räcker det mer än väl med allt elände tycker jag. Krya på dig!

http://belara.bloggplatsen.se

Margus

17 mars 2015 11:38

Ja, den grejen var bara fööör vidrig. Nu ska väl förkylningen/flunsan ha sina härjningar, men sen hoppas jag få uppleva en ograverad vår, hehe.

 
Ingen bild

Väninnan

17 mars 2015 19:40

Om allt stämmer så ska väl varje sjuk, smärtsam och vidrig dag gå till historien och den dagen det vänder känns allt bara sååå underbart! Håller tummarna att den dagen inte är alltför långt borta.

Margus

18 mars 2015 21:33

Känns gott att du håller tummarna :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards