Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 19 februari 2015

Lägesrapport

Av Margus - 19 februari 2015 22:57

Tiden efter jobbig höst och vinter. Mycket har legat i träda pga trötthet och sjukdom. Inte blev det bättre efter akut gallstensanfall i julas. Lång konvalescens följde… fram tills nu, ungefär. Kämpat med aptiten och diverse efterslängar i över en månad. Nu börjar livsandar vakna lite lätt.

Vad kommer då…? Jo, långa att-göra-listor av allt som blivit eftersatt. Betar av eftersom. T.ex säkerhetskopiering i datorn från september tills nu – ett halvår. Läkarbesök i går. Ännu ett inom kort – till annan läkare. Grå starr ska opereras. Tänder implanteras. Gallan opereras. Lämnar "egen remiss" till ortopeden för inflammerad armbåge - ett nioårigt problem! Allt måste planeras – för att orka med. Somligt tänker jag freda mig från. Om det går. Energi (som jag inte har) kommer att gå åt. Så ska man försöka leva lite också, däremellan. Kommer tid - kommer råd...

 
 
Erika

Erika

25 februari 2015 14:59

Så mycket du har framför dig du måste går igenom, lider verkligen med dig ska du veta. I bland undran man, tar det aldrig slut, hur länge ska det hålla på med allt som ploppar upp ideligen. Håller mina tummar hårt att din ork ska hålla till det du skriver om, samt när det är gjort att du får lugn och ro i livet och kan njuta av den annalkande vår/sommar, ber till högre makter att du ska få denna vår/sommar utan inslag av sjukdom och annat elände.

Vet inte om jag skrivit att jag drog omkull utanför apoteket förra året i Nov. När jag kom hem kände jag inget inte på hela dagen men på kvällen åker vänster tummen under handflatan och där stannade den. Jaha tänkte jag...ska du stannar där men efter en stund kom denna tumme fram men idag är den inte 100% återställd alls, greppförmågan är 75% men den har blivit betydligt bättre än dagen då jag föll omkull. Varför jag inte åkte till v-central och sedan sjukhus, av den anledningen, är det inte fara för livet så avstår jag allt vad sjukhusbesök heter, så nog jag fått av det farandet över fyra år, det är bra nu. Jag bröt väl något ben där i leden sedan knasade det ihop sig fel..ja ja, åldern far iväg med en så det ovanpå..skit samma.

Undra hur du orkar med allt. Du har kanske som jag ett jävlarannamar i dig, eller en enorm styrka.

Önskar dig allt gott!

http://allblogg-erika.blogspot.se

Margus

1 mars 2015 21:37

Tack snälla du för uppmuntrande ord och tankar! Tror att vi orkar med allt som är nödvändigt... när det nu ändå drabbar oss, hehe. Vi har liksom inget val.
Jo, du har berättat om fallet. Men jag fattade aldrig hur illa det blev med tummen. Tror att det behövs sjukgymnastik till den för att du ska kunna använda den riktigt i framtiden. Förstår att du avstår från sjukhus så långt möjligt. Ibland får man nog. Och ibland får man nya krafter... så håller det på. Ha det gott själv, Erika!

 
Berit E

Berit E

27 februari 2015 13:03

Låter riktigt, riktigt jobbigt. Hoppas du orkar och att livsandarna fortsätter vakna till nytt och gladare liv allteftersom.
EN sak kan du i alla fall åtgärda lätt, inför framtiden. Köp en extern hårddisk, en som alltid är inkopplad, säkerhetskopierar och sparar och sköter sig själv.

http://kasperian2.blogspot.se

Margus

1 mars 2015 21:44

Tack snälla Berit E för glada tankar och tillrop! Kommer nytt inlägg ikväll om senaste tidens äventyr.
Betr. hårddisk... Jag h a r redan två sådana. Den förste försökte jag ha på autobackup, men då lade sig filerna i konstiga mappar (i ext. hårddisken alltså) så jag hittade aldrig in till dem sedan.
Började då med att kopiera filerna manuellt i precis i den ordning jag själv ville ha dem. Brukar vanligen notera vilka mappar som förändrats under en månad så jag kopierar bara dem då.
Har en Seagate FreeAgent och en Verbatim. Kopierar till båda exakt likadant. Dumt kanske, man jag skulle kanske inte LITA på att den kopierar allt annars... Kontrollfreak som man är, hehe.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards