Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 11 januari 2015

Donk-donk-donk-donk-donk...

Av Margus - 11 januari 2015 20:21

Donk-donk-donk-donk-donk... Så lät det hela natten under Stormen Egons kulmen när vi förgäves försökte sova. Först trodde man det var en människa i nöd som ville påkalla uppmärksamhet. Sen insåg vi att "något" hade släppt... Var det parabolen? Tv-antennen? Vi gav oss ut i stormen för att få svar. Med handlyktans hjälp såg vi att en vindskiva vibrerade på sin plats, någon centimeter för varje vindstöt. Somnade till slut trots bankandet. För att vid tidigt uppvaknande finna att den då slog mot väggen. För att rädda fönstret bands den fast i stupröret.

Allt detta utspelades i kolsvarta mörkret. Strömmen gick 19.00 lördag kväll. Vi hann spola upp en del vatten strax innan. Telias fasta telefoni fungerade inte. Vi hade bara mobiler som med tiden tappade mer o mer laddning... Brasan värmde, men efter 18 timmars strömavbrott tar det på tålamodet. Kaffe o frukost fixades med goda intentioner. Sen drog vi iväg till vårdcentralens Restaurang Kaveldunet som serverade såväl helgstek som fiskrätt med kummel (jättegod). Under resan laddades mobilen något. Vi fick också koll på stormläget när nu stormen ebbat ut.

Vi fann "roten" till strömavbrottet, ett par rotvältor som hängt sig över elledningen o dragit elstolpen med sig i fallet. Medan vi åt på Byn kapades träden och restes stolpen vilken provisoriskt stagats upp med spännband. Vid hemkomsten 13.00 lyste det hemtrevligt i alla fönster, fåglarna kunde servas o fiskarna i akvariet fick äntligen både ljus o syre... stackare. 

Stormen Egon hjälpte oss att fälla en gammal dålig rönn och växthuset strax intill var märkligt nog intakt! En enda takpanna på fågelhuset hade flugit ner, det var allt. Man får säga att vi klarade oss väl.

Bloggar just nu via paddan som lånar mobilt nätverk av mobiltelefonen. Telia har fortfarande inte fixat fasta telenätet - efter 26 timmar...!!! Därmed funkar inte vårt vanliga internet som kommer via adsl i teleledningen. Fibernätet är förberett men fibern ännu inte inblåst. Paddan vägrar av okänd anledning att hantera bilder, dessa ligger istället på facebook... herregud... all denna teknik. 

Uppdaterat när ström o telefon funkar igen: bilder till detta inlägg HÄR

 
 
Elisabeth

Elisabeth

11 januari 2015 20:55

Oj vilken pärs, tur ni kan elda men det är klart att det blir tjatigt i halvmörkret och sen inte få sova dessutom. Alltid lite svårt att sova när vinden tar i så man tänker ju att allt möjligt kan hända. Hoppas ni får rätsida på all teknik snart!!

http://belara.bloggplatsen.se

Margus

12 januari 2015 18:56

Ja, man tröttnar fort på sånt här du. Telia säger att telefon är klar i morgon. Fan tro't 😊

 
Berit E

Berit E

12 januari 2015 13:34

Nu har jag läst i kapp. Besvärligt att vara utan ström så länge, dessutom är det ju mindre bra för frysen. Tur ändå att ni ändå kan hålla värmen. Egen härd är i det läget bokstavligen guld värd. :)
Min härd, kaminen, känns också så trygg.
Ser också att du är på väg att återhämta dig, och det är trevlig läsning. Att orka laga mat är ett gott tecken, det vet jag av erfarenhet.
Fasiken Margus, jag önskar att vintern vore över. Att vi åtminstone hunnit till mitten av mars!! Visserligen skulle det förkorta mitt liv med ett par månader, men det vore det värt. Tror jag i alla fall. :D
Fortsätt nu att återhämta dig!!

http://kasperian2.blogspot.se

Margus

12 januari 2015 18:54

Bra ide' Berit! Vintern är icke längre någon vinter, så vi kanske skulle må bra av att hoppa över den 😄. Telefon o nät är fortf ur slag, men vi har varit till Borås idag (tandl) o konstaterat att alla fällda träd var borta. Snöglopp, fy tvi...

 
Telia Kundservice

Telia Kundservice

13 januari 2015 13:14

Hej Margus!

Jag heter Andreas Wiklund och jobbar på Telia Kundservice. En del av mitt arbete är att söka efter bloggar där Telia omnämns, för att se om det finns något vi kan hjälpa till med.

Tråkigt att höra att det blivit problem med dina tjänster i samband med Egons framfart. Det har blivit mycket skador på telenätet i samband med detta och många stationer har fått problem med strömförsörjningen.

I dom flesta fall så går det igång backup-generatorer på stationerna, så att dom klarar sig ett tag även vid strömavbrott, men detta räcker inte alltid innan elnätet återställts av el-bolagen.

De abonnemang jag kan få fram registrerade på dig är ett bredband och bredbandstelefoni-abonnemang. Dessa ser jag inga registrerade generella stationsfel som det varit problem med. Men det kan fortfarande vara så att det varit några problem med någon nerfallen teleledning. Båda tjänsterna har kontakt nu vid kontroll så jag ser inget som ska orsaka fel i nuläget för dig.

Skulle det vara så att du fortfarande upplever problem med dina tjänster så ber jag dig kontakta oss pånytt så vi kan se över detta för dig. Du kan nå oss via Facebook på https://www.facebook.com/telia , chatta med oss på www.telia.se/chatt eller ringa oss på 90200 för vidare hjälp med ärendet.

Mvh
Andreas Wiklund
Telia Kundservice

http://https://www.facebook.com/telia

Margus

13 januari 2015 18:34

Det är ju bra att Telia har koll på läget. Nu funkar det igen efter tre dygn. Vid felanmälan frågas det om man vill få ett SMS när felet är avhjälpt, vilket jag svarade ja på. Inget SMS kom!!! Och så var det sist det var fel också. Detta är något Telia får jobba på för framtiden.

 
Telia Kundservice

Telia Kundservice

16 januari 2015 13:12

Hej Margus!

Så bra att det fungerar för dig igen. Du ska absolut få ett sms när en felanmälan avslutas och du ska även få ett sms som bekräftelse när du lägger en felanmälan.

Jag hittar ingen felanmälan registrerad på dina abonnemang, så det hör sannolikt ihop med att det inte gått ut något automatiskt sms till dig. Min misstanke är att det varit något generellt kabelfel i ditt område som åtgärdats, men som inte specifikt krävt att det registrerats en enskild felanmälan på ditt abonnemang.

Självklart är tanken att registreringen av felanmälan ska fungera varje gång och att du även då ska få utlovades sms till din angivna mobiltelefon. Vad som gått fel i detta fall har jag svårt att svara på.

Jag önskar dig en fortsatt trevlig dag.

Mvh
Andreas Wiklund
Telia Kundservice

http://https://www.facebook.com/telia

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards