Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 9 mars 2013

Med ofördärvade ögon och öron

Av Margus - 9 mars 2013 23:51

Vi följde ’Mellon’ ikväll. Med ofördärvade ögon och öron, ity ingen av låtarna hade hörts innan. Alla deltävlingar förbigås med tystnad i Lilla Huset. Vi aktar våra öron. Och nerver. Hur hela Nöjessverige orkar jobba upp denna hysteri begrips icke. Men lite allmänbildad får man ju vara, så… vi tittade. På låg volym.

När rökdimmor lättat, eldsflammor falnat och bilden stannat efter att ha gått bananas i centrifug samt varit uppochned kunde vi i bländande motljus skymta något av artisterna mellan vevande extremiteter, psykedeliska ljusblixtar och vajande ballonger. (Herreminje…)

Rätt låt vann, summerar vi lättat när den chockade Robin Stjernberg utropats. Det ska visst vara snedblåsta hår i år. Först gillade jag Jahaja, förlåt: Yohio, bäst med Heartbreak hotel. Husbonden kände mest för Bed on fire med growlande Ralf Gyllenhammar. Vi enades slutligen om att vinnarlåten You var bäst. Vinner i längden.

Låtarna var överlag tuffare i år. Bra startfält. Lite sjukt att europeiska juryer både ska påverka och avgöra röstningen av en svensk melodifestival, men så länge Mellon inte styr riket på allvar må det vara hänt. Med facit i hand kanske det till och med var bra, just här. 

Programledarna var duktiga och roliga. Så svenskt lagom. Inget överdrivet trams som alltför många gånger förr. Och när Christer Björkman tittade in blev det lugnt och tryggt. Det SKA vara han som sköter det här! Det är med Björkman och Mello-festivalen lite som med kungahuset; något måste få vara beständigt i denna föränderliga värld. Till sist: Sean Banan är genuint äcklig, hela han. Rakt igenom. Så det så.

 
 
Berit Elisabet

Berit Elisabet

10 mars 2013 00:42

Hoppas du mår bättre i dag! Artiklarna du hänvisar till har jag sparat (som pdf) och ska läsa. Har bara inte hunnit än.

Melodifestivalen har fått låta lite i bakgrunden - men om herr Banan vunnit hade jag funderat på att emigrera. Ärligt sagt fattar jag inte hur nåt så smaklöst ens fick framföras (gäller koreografin, låten som sådan var väl bara ett "jaså").

Antagligen vann rätt låt. Men allra finast var ändå framförandet av Euphoria med Loreen och framförallt alla barnen. DET var en höjdare!

http://beritelisabet.blogspot.se

Margus

10 mars 2013 22:15

Ja, det var verkligen stämningsfullt! Jodå, tackar för frågan, kan nog kallas friskförklarad från "influensan" nu. Skönt.

 
Gubbfan

Gubbfan

10 mars 2013 07:19

Zvappade(?) lite för att höra om det var något som kunde vara bra, men återgick ganska snabbt till ett program på kanal 24.
Den enda behållningen var nog barnen från Adolf Fredrik och från Manillaskolan. Det var en njutning att höra barn som, till skillnad från pop-nissarna, kunde sjunga. De hörselskadade eller döva ungarna från Manillaskolan gjorde en fantastisk insats tillsammans med musikskolebarnen, tyckte jag.
Hoppas bara att det kan bli "inne" hos hörande barn att lära sig teckenspråk.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Margus

10 mars 2013 22:18

Ja, plötsligt blev det stillsamt mitt i rök och damm. Sällsam känsla. Instämmer... bättre med teckenspråk än kinsesiska, t.ex Fast... eh, det är ju också ett 'teckenspråk'...

 
Elisabeth

Elisabeth

10 mars 2013 20:41

Ja, jag (vi) har heller inte tittat en ända gång på Mellot. Men gjorde det i går och jag gillade så klart Ralf bäst, men även Yohio var bra men som sagt den som vann var också bra, så man kan nog säga att rätt låt vann.

http://belara.bloggplatsen.se

Margus

10 mars 2013 22:23

Fältet var nog bättre än på många år, tror jag. Tror den kan slå i Europa, faktiskt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards