Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 1 mars 2013

Skriftligt besked idag

Av Margus - 1 mars 2013 21:52

Nu har Anna-Lena fått skriftligt på sin beviljade sjukersättning. Det kom idag:

”Den medicinska bedömningen styrker att du har en hel och stadigvarande nedsatt arbetsförmåga av medicinska skäl i förvärvsarbete på hela arbetsmarknaden. Varken medicinsk eller arbetslivsinriktad rehabilitering kan förväntas leda till ökad arbetsförmåga.”

Så lekande lätt gick det – helt plötsligt – att få ur sig detta. Utan sarkasmer och upprepningar. Vi trodde Försäkringskassan glömt hur man gör. Så som de trasslat och konstrat med formuleringarna i sju år. Mycken möda och psykiskt lidande kunde besparats om FK betett sig mänskligt. Nu har AL fått dem bort från sin rygg, men andra blir ansatta istället…


Nu läser man att Försäkringskassan kräver dödsintyg av cancersjuka för att få behålla sjukpenning! Inte bara ett fall utan flera. ”En vanlig prövning av arbetsförmågan” har FK påstått. Det är ytterligare exempel på hur ett sjukt system skapar vämjeliga tjänstemän ”som bara lyder order”. Och vad gör den politiska oppositionen? Finns folkstorm i landet? Samhällets tystnad är ett indirekt godkännande av vad som sker. Hårresande.


Hursomhelst är jakten och förföljelsen över för AL:s del. Pärmarna med förhatliga skrivelser från en vidrig period kan ställas undan. Hon kan börja andas. Stänga av mardrömmarna. I sinom tid… för det ska gudarna veta att man kliver inte bara av ett ekorrhjul i farten och tror att det ska sluta snurra direkt. Det kommer att ta tid, men nu har hon tid. Egen tid. Grattis och lycka till!

 
 
Ingen bild

Anna-Lena

1 mars 2013 23:10

Ja nu är vi äntligen i hamn Marianne efter alla dessa ÅR med skrivelser, hån och kränkningar från FK, alla möten med olika instanser är över och jag kan äntligen vakna på morgonen och veta att ingen kan kräva något av mig längre.Som sagt jag har fått en Egen tid.
Du Marianne har varit en STOR Klippa för mig med allt vi gått igenom dessa år, jag har frågat mig många gånger vad jag skulle gjort utan Dig. Ditt engagemang i mitt ärende, din empati för oss sjuka och i mitt fall alla skrivelser som du hjälpt mig med är GULD värt. Nu kan vi göra något roligare när vi träffas, prata om roligare saker i telefon än FK,ser verkligen fram emot detta.
Hur vi ska FIRA återkommer vi till.
Vill också Tacka ALLA som har stöttat och känt med mig under denna långa tid som jag varit utsatt för trakasserier, hån och kränkningar. Jag hoppas att Ni förstår vad detta har betytt för MIG att det finns människor som har förståelse för denna utsatthet i det som kallas välfärd i Sverige. Förstår inte varför det ska ta så lång tid att förstå att man faktiskt är sjuk, men nu är det över och jag kan äntligen se framåt. Tack för Ert stöd än en gång.
Nu har du och jag Marianne i mycket bättre tid att se fram emot med roliga träffar ihop.
TACK än en gång till er ALLA
Stora kramar till Dig Marianne ger Jag och pussar till bara dig från Jimmen

Margus

2 mars 2013 09:15

Gott så. Lite roligt har vi också haft åt alla tokigheter. Glad att ha kunnat hjälpa och stötta, men utan din skarpa hjärna och kristallklara minne hade vi stått oss slätt. Du har ju inte varit ett hjälplöst offer utan i högsta grad drivande. Då är det lätt att sträcka ut en hjälpande hand. Amen. Pussa Jimmen tillbaka!

 
Berit Elisabet

Berit Elisabet

1 mars 2013 23:52

Skönt att läsa att den VERKLIGEN är över nu för Anna-Lena, striden mot Försäkringskassan. Och att det finns på papper. Lugn och ro önskar jag henne!
Beträffande FKs agerande i övrigt - bara att hoppas att det finns fler Margusar som tar strid för den som inte orkar själv.

Men jag undrar med dig - vad tusan har politikerna egentligen för sig???
Varför tar de inte ansvar för de följder deras beslut och agerande får?? Varför genomför de inte nödvändiga förändringar när ett system visar sig inte fungera?
Har man helt glömt att man ska titta på lagens andemening, dvs utredares och lagstiftares bakomliggande intentioner, om det visar sig att tillämpningen kan ifrågasättas, rentav visar sig helt inhuman?

http://beritelisabet.blogspot.se

Margus

2 mars 2013 09:27

Ja, nu hoppas vi att Anna-Lena inte tröttats ut mer än att hon kan ta vara på SIN tid.
Och, ja... Frågorna hopar sig.
Att Moderaterna drivit igenom detta, och därtill med "stolthet" som de uttryckt sig, är inte konstigt. Det var deras viktigaste intention med hela regeringsmakten. Klart att de inte lyssnar på invändningar.
Mest har väl KD syndat, de som sa sig vara för "ett mänskligare Sverige"...! Deras tysta medhjälp är väl ett hyckleri som borde rendera dem ett plats i helvetet.
Konstigast är att man på vänsterkanten inte driver frågan, det borde nu vara en klar röstvinnare. Mycket man inte förstår idag....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards