Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 25 februari 2013

Hund, häst, gris och... potatis

Av Margus - 25 februari 2013 23:02

Efter shoppingtur i Grannbyn kommer man aldrig tomhänt hem. Målet var ett nytt tyg till köksstolarna, och så blev det. Mörkrött, som står emot våra jeansklädda bakar. Vår tidigare pastellrosa/vit-randning mörknade av jeansens torrfällning, men höll många år ändå. Skumplast är beställd på nätet. Sen är det raskt gjort. Sade hon och bävade inför utfästelsen.

     

I tygaffären satt även de båda jyckarna. Just när tyget betalats fick vi se dem och smälte direkt. Vi tog båda – klart de ska ha sällskap. Blir lycklig bara av att titta på dem. Lika vackra fram som bak. Den smutsvita är klart skottelik – men finns sån färg på dessa? Den svarta minner om schnauzer med sina längre ben, men med skottenos och ståndöron..? Finnes någon som klarar ut detta, tro. Annars får vi leva i ovisshet med ’blandisarna’.

     

Har tidigare publicerat en bild av skulpturen ”Hästhandlaren” av Inger Karlberg, Härryda. Här kommer den igen. Hästhandlaren ā 200 kg är lyckligen återfunnen och hemförd efter en tvådagars stöldraid i höstas. Då hittades den liggande på en gräsmatta i Gråbo. Det var då för väl, jag skulle verkligen saknat den annars. Denna och övriga avbildade står i på torget i Vara kommun. ”Potatiskorgen” är också gjord av Inger Karlberg. Vem som gjort ”sugga med kultingar” vet jag inte, men den har en härligt originell placering – mitt i gångstråket. Hoppfullt med den bleka vårvintersolen som blänker på kultingarnas ryggar.


 
 
Ingen bild

Väninnan

26 februari 2013 12:48

Gôtt att de fick följa med hem till er båda två. Vilken skulle ni ha valt bort? Oh, hemska tanke!
Grannbyns konstnärliga utsmyckningar är något som Byhålan borde ta efter. Statyerna är både ett vackert och roligt inslag i gatubilden.

Margus

26 februari 2013 20:42

Vara är en framsynt kommun, och djärv i färgsättningar på hus. Inte minst med det blå stationshuset, men nybyggda hyreshus har fått varma toner i gult och orange. Annat är det fegt grå-vita Åsikten i vår byhåla.

 
Elisabeth

Elisabeth

26 februari 2013 18:22

Skotsk terrier kan vara svart, vetefärgad eller brindle. Från början var väl westien och skotten samma ras och säkert hade de längre ben förr men dina skottar ser ju verkligen ut som skottar trots färgen på den vita, eller är den vetefärgad?

http://belara.bloggplatsen.se

Margus

26 februari 2013 20:40

Tack för detta. Hoppades att du visste besked. Vetefärg ska väl vara beigegul eller nåt...? Smutsvit kallar jag denna, men vi kallar dem skottar efter ditt expertutlåtande;-)

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

5 mars 2013 18:32

Hehe, gogglade också på skottar, en ras som jag bara sett på utställning och aldrig bekantat mig med. Hade en gång två små magnethundar -skottar just, men de har försvunnit i flytten och är omöjliga att få tag på. Vill minnas att jag köpte dem i NOSSEBRO! I den kombinerade bok-pappershandeln och leksaksaffären. Dina är nog så rastypiska och ett verkligt kap tycker jag.
Färg lyser upp och gläder.

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

5 mars 2013 23:19

Våra vänner drev den bokhandeln en period. En trevlig affär. Om man fått tag i nåt man är riktigt förtjust i är det svårt att förlika sig med att det sen är borta. Sörjer ännu en vit gipshäst som låg på ryggen och skrattade vilt. Den välte vår Lisa Långben ner i sin vilda ungdom. Irreparabel.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
<<< Februari 2013 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards