Direktlänk till inlägg 16 augusti 2012
Nu har väl ändå 'kockeriet' nått vägs ände. Efter åratal av tv-kockar och kändisar vid spisen, kokböcker och recept i legio, mixande och fräsande menar jag att branschen nu faktiskt går på tomgång. Man har wokat och halstrat. Sötat, saltat, syrat och beskat och gift smaker med varandra. Vi har fått flingsalt, bulgur, rucolasallat, hot shots och smoothies.
Man har smackat och suckat i tv-rutor och blandat råvaror in absurdum. Mycket gott och bra har erbjudits men nu finns det snart inte fler vinklar på köttbitarna. Och när kockarna nu börjar surra om vilka av ”barndomens smaker man upplever” med olika rätter och att smakupplevelsen ”nästan är andlig” (hört på radio i dag) börjar det stå även en religiös person som jag upp i halsen. Nu är det verkligen tomgång.
Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 |
14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | |||
20 | 21 |
22 |
23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 |
29 | 30 | 31 | |||||
|