Fågelperspektiv

Alla inlägg den 27 augusti 2012

Av Margus - 27 augusti 2012 22:59

Så äntligen, kom då fjärilarna. Hela sommarn har de varit utom synhåll. Som jag har saknat. Och som jag har undrat. Det är väl regnet som skrämt bort dem. Vete katten var de har varit, men nu är de här. Fjärilsrabatten har inte direkt blommat förgäves, för humlorna har varit så duktiga och haft så roligt. Men nu, precis lagom till syrénbuddlejans blomning kom solen - och med den fjärilarna. Vilken underbar dag. Klarblå himmel utan ett enda moln. Att titta på fjärilar gör en harmonisk till sinnes.

Tistelfjärilarna poserade idag tillsammans med påfågelögat. I går var pärlemorfjärilarna här. Och ännu en dag tidigare svepte en amiral förbi med lite trasiga vingar, stackare. Trodde i hastigheten att det var nässelfjärilen jag fotat, men en kommentar fick mig på bättre tankar (tack, Kjell). Nu har jag lärt mig det, och kan lägga ännu en art till samligen.

Så jag frossade i bilder och film. Med först den ena kameran och sen den andra. Sparar för kommande stunder vid klippbordet i vinter. Häpnar över lillkamerans förtjänster varje dag. Kunde inte välja bild. (Klicka för större)

       


En fjärilsholk har inköpts. Som prototyp, för att gå efter vid tillverkning av fler. Frågan är om man behöver några för när man är lycklig innehavare av vedbod med breda springor så har de ju redan gömställen så det räcker. Men vi ska sätta upp den vi köpt i allafall. Kommer att se trevligt ut vid fjärilsrestaurangen.


För övrigt klipps häckarna vid uppehållsväder, så ock i dag. Där har man att göra i ett par veckor och rishögen växer. Tillämpar JAS-beskärning, dvs. under juli-augusti-september. Det är enligt experterna en lämplig period för tuktning, och det passar oss perfekt. Inte så mycket annat som pockar på då.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards