Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 13 juli 2012

Hjälp, dom tar mitt Lidköpings Sjukhus !

Av Margus - 13 juli 2012 22:03

Mitt andra hem – Lidköpings Sjukhus - är i fara. För vilken gång i ordningen vet vi inte. Det liknas i folkmun med ”det trettioåriga kriget”. Med jämna mellanrum poppar det upp nya förslag som vill sno delar av verksamheten till det större sjukhuset i Skövde. Nu är det dags igen. Varje gång - hittills - har protesterna hjälpt, utom för förlossningen som fick flytta. Nu vete sjutton hur det går.

Flyttivrarna blir alltmer slipade och fulla i fasen. De vet hur man slår blå dunster i ögonen på både patienter och vårdpersonal för att inte väcka björnar som sover.

Mitt sjukhus är inte vilket litet skruttsjukhus som helst. Det är t.ex bäst i Sverige på att ta hand om och utbilda AT-läkare. Det har SYLF – Sveriges Yngre Läkares Förening slagit fast vid sin årliga omröstning. Senaste omröstningen var 2011 där Sjukhuset i Lidköping i konkurrens med 60 andra rankade sjukhus knep förstaplatsen. 2010 placerades sjukhuset på en hedrande andraplats.

Detta VET jag av erfarenhet. I denna blogg har många gånger skrutits över vårt kompetenta sjukhus där jag är ’stamkund’ på IBD-mottagningen (tarmsjukdomarna). Utan Lidköpings Sjukhus skulle jag varit död. Det gamla anrika sjukhuset bygger ut och moderniserar för enorma belopp. Men varje gång patienter och vårdpersonal känner sig trygga i detta slår styrelsen till med ett dråpslag.

Lidköping sägs vara suveräna på trauma (olyckor). Nu ska dessa patienters liv riskeras med transporter till Skövde, resor de kanske inte överlever. Det räcker väl med ETT Norrland i Sverige!

     

Klicka för större bilder

Styrelsen nöjde sig inte med förlossningen, nej… Nu är de ute efter akutkirurgi, tumörkirurgi, gynekologi, urologi samt merparten av ortopedisk dagkirurgi till Skövde. Det låter kanske inte så dödsdömt när förslagsställarna ideligen betonar hur mycket som ”får” bli kvar. Men… erfarna läkare m.fl befarar - med facit från andra sjukhusexperiment - att det ena drar det andra med sig och att alla duktiga läkare drar vidare och kvar blir bara en tummetott.

Till Skövde har vi tio mil. Lika långt som till Göteborg. Istället för halva sträckan. Och det handlar ju inte enbart om den sjuke utan även om anhöriga som vill kunna besöka så ofta som möjligt. En ålderstigen person med en allvarligt sjuk anhörig i Skövde förlorar möjligheten att besöka denna - det finns inte ork. 

Lokaltidningen fylls nu dagligen av stora uppslag med protester mot det nya förslaget från Styrelsen för Skaraborgs Sjukhus. Gamla kämpar vaknar till liv igen. Motståndet växer. Det har startats en facebookgrupp (5871 medlemmar) med namninsamling som snabbt ökar. Fler artiklar HÄR, HÄR och den fränaste HÄR.

Vi har förstås redan skrivit på namninsamlingen ”Vi som inte gillar SKAS-förslaget”. Den som känner samma oro som vi kan göra sammalunda HÄR. Det blir protestmarsch mot nedläggningshotet den 28 juli. Hoppas jag orkar och kan delta. Det här ska dom INTE lyckas med.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Väninnan

14 juli 2012 14:22

Detta är förskräckligt! Deltar i namninsamlingen och vi har även funderat på att vara med i protestmarschen nästa lördag. NU FÅR DET VARA NOG!

Margus

14 juli 2012 21:39

Bra rutet!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se