Fågelperspektiv

Alla inlägg den 14 juli 2012

Av Margus - 14 juli 2012 23:44

När man sätter igång och städar – grundligt – kan det bli sådär. Husbonden tog Royal Suite, nymfernas (och lessons) boning. Skönt få bort ruggfjädrar och lort efter alla ungar som nu är utflugna. Och vädret var perfekt, inte för varmt och ingen sol. Alldeles lagom för birdisar att sitta ute i. Konstigt nog var det varken svalt, regnigt eller blåsigt.

Annars har jag faktiskt plockat fram linnet igen. Man bemödar sig att låtsas sommar så länge som möjligt men när de bara armarna känns isande är det bara att ge upp försöken. Linne, topp och långärmad tröja således. Fast idag var det 'tagelskjortan' på. Tre reservburar låg på min lott. Låter enkelt, men de är desto bökigare. Medan desinfektionsmedlet verkade i RS hjälptes vi åt att plocka ned väggnäten i reservarna. Väggarna ska nämligen målas i år.

Slutligen var det dags för insläpp i nyfräsch lokal och gänget kastade sig glupskt på matskålarna… Klart de hade tillgång till mat i utevoljären, fattas bara annat, men den rördes ej (inte bara människan som är vanedjur). Däremot hittades en svart skogssnigel i deras grönsaksskål vilken omedelbart tömdes på sitt innehåll. Någon måtta får det vara på naturromantiken;-)

När man jobbar sådär med deadline och verkligen VILL bli klar, blir det egna födointaget lite åsidosatt. Småningom krävde nöden en hastigt påkommen lunch. Stekt ägg och bröd med bräckt skinka smakade härligt lyxigt. Och sen ut till fågelhuset igen… som doftade helt ljuvligt.

Puh, det var halva fågelhuset det…

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards