Fågelperspektiv

Alla inlägg den 27 juli 2012

Av Margus - 27 juli 2012 20:08

De blå lessonen har flyttat in i Royal Suite till nymferna och de övriga artfränderna. Före insläppet hade vi släpat in stora rönngrenar - snarare små träd. Nymferna blev så glada över träden och knippen med grässtrån med frövippor. Det andades frid hela förmiddagen, borsett från den blå lessonpojken som varit upprörd. Han har inte varit ihop med kompisarna på ett tag och var väl orolig för sin ställning i flocken.

Hans lilla fru, Blåsan, signalerade tydligt "kan du inte lugna ner dig och komma till mig istället". Men nej, han hade mycket att stå i - och det ljudligt. Han lugnar väl ner sig får man tro. Man får ge dem lite tid. Tyvärr slutade dagen med en hökattack som fick nymferna att gå inomhus och larma på hjälp.

Det blev till att räkna in dem alla efter attacken. Papageno låg på mage i det gröna gräset och syntes knappt p.g.a sin gröna färg. Blåsan satt stilla mitt i voljären och låtsades sova. Pärlvit, Rudolph och en lutinounge återfanns nere i buskarna och fick lockas fram. En nymfunge satt stel inne i lövverket. Och Mamageno hängde på nätet och såg ut som ett löv - och upptäcktes först efter långt sökande. Så tråkigt, men de levde och mådde bra. Tur att det inte är så ofta.

Idag bytte lilla Blåsan namn. Husbonden gillade det aldrig. Nya identiteten kläckt: "Blåssåm" (efter Blossom Tainton).


För övrigt har sädesärlorna lagt andrakullens ägg i ett bo på farstutaket, farligt nära ett getingbo. Ärlorna bor under taket och getingarna över, fast under takpannorna. Åharrenadå, det känns inte bra alls. Hursomhelst är vi förhindrade att spruta gift på getingarna som nu surrar friskt runt entrédörren. Fåglar är mycket känsliga och detta kan ej riskeras. Blir det för jäkligt får vi använda bakdörren.


HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards