Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 31 maj 2011

Läste inte handlingarna...!

Av Margus - 31 maj 2011 22:49

Kvällen ägnades åt samtal med kompisen AL. Måste ju följa upp hur hennes fall hos 'förkränkningskassan' fortlöper. Sist blev jag matt, fick tryck över bröstet och blev kräkfärdig över behandlingen. Nu... gråtfärdig av uppskattning.  

Nähähäedå, inte så att saken ordnats. Långt därifrån. Nej, jag blev rent lycklig över att AL är så klipsk, så ihärdig, så socialt kompetent och fortfarande har psyke och energi att själv kunna driva sitt ärende. För nu går skam på torra land...

FK:s "specialistutredare" hade inte ens läst papperen i AL:s ärende. Man hade bara TROTT alternativt TAGIT FÖR GIVET att det - trots 16 månaders arbetsförmågebedömning - var ett nytt ärende när man tänkte avslå hennes begäran om sjukpeng. Bara så.

AL letade sig fram till den spydiga handläggarens chef och kopplades strax vidare till specialistutredaren vilken togs på bar gärning under samtalet. Utredaren trodde att AL var ett nytt ärende som skulle till arbetsförmedlingen direkt.

- Du har alltså inte läst handlingarna, konstaterade AL sammanbitet. Lång och talande tystnad uppstod! Va!? Nu ska denne göra detta - brådskande - och sedan höra av sig. Möjligen finns ett hopp där.

Man blir både chockad och knockad av denna insikt. Ett gravt tjänstefel först och främst. Hur många andra personers liv har denna utredare på sitt samvete? Hur många har måst lämna sina hem på grund av sådana utredare? Hur många har blivit ruinerade, hamnat hos socialen, 'pinats under Pontius Pilatus och korsfästs' med denna nonchalans?

Hur många andra sjuka har AL:s sociala förmåga, kunskap och inhärdighet? Inte många. Framför allt inte efter nio års försäkringskassestress och med svåra sjukdomar som tär på energin. När jag tänker på alla dem snörs strupen åt och gråten sitter i halsen. Många går bara under. En del tar sina liv.

----------------
För detta har 'Herr Reichfeldt' erhållit guldmedalj "för sina insatser för en social marknadsekonomi". Utdelad i Tyskland, av alla ställen...  Vad som ovan relaterats är alltså medaljens baksida.


 
 
Ruth

Ruth

1 juni 2011 21:49

Man måste vara frisk för att orka kämpa sig blodig emot makthavare, fy fa.. detta är den så berömda välfärden här i Sverige. När skall rättvisan råda, hur många skall gå under av vanmakt och förtvilan, jag bara undrar? Hoppas det ordnar sig för din vän, sådant kan (får) inte få fortsätta. Bra att du belyser din väns kamp, till tidningar skulle alla dina inlägg skickas, det brukar ta skruv.
Kram vännen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

1 juni 2011 23:11

Vi ligger risigt till med välfärd och rättvisa i landet. Ja, det kommer nog ett lämpligt tillfälle för media i detta ärende.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards