Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 25 maj 2011

Varför inte koncentrationsläger?

Av Margus - 25 maj 2011 22:19

- Du begriper inget alls – du har ju inte ens någon sjukvårdsutbildning. Jaså minsann, du har tre år på universitet… Och hur långt räckte det då…!? Varför startar ni inte koncentrationsläger istället och gasar ihjäl oss med en gång?

Ironin sprutar. De hårda orden kommer från min sjuka och utslitna kompis AL. Hon slåss som ett jagat djur instängt i ett hörn. Hon kämpar för sin rätt till sjukpenning, sitt människovärde och sin integritet. Som drabbad och utsatt har hon ALL RÄTT att ge tillbaka. Efter nio års pina under ’förkränkningskassans’ piskor och klubbor.

För nu börjar det om…


AL har gett allt i kampen för sin överlevnad och är totalt utsliten efter lång arbetsförmågebedömning på 25% tid. Hon riskerar att när som helst drabbas av stroke eller hjärtinfarkt på grund av försäkringskassestress. Hon har kört hela programmet – till vägs ände.

Hon är bedömd och utredd. Hon har av lokal FK-handläggare och AF-dito BEORDRATS att sluta arbeta (läs HÄR) efter 16 månaders prövning och sjukskriva sig till 100 procent. Man har sett hur hon försämrats.

Hon har läkares stöd i nytt intyg (arbetsfömågan är NOLL under avsevärd tid framåt). Sjukskrivningen är förberedd genom att FK har sett över sjukpenningnivån.

Hon ska äntligen få vila upp sig och läka. Hon har varit hemma i ynka fjorton dagar. Hon sover och orkar ingenting. SÅ KOMMER NÄSTA BOMB i brevlådan!


- Vi överväger att avslå din begäran om sjukpenning då du inte är tillräckligt sjuk. Du uppmanas gå till läkare för bättre sjukintyg. Du ska också infinna dig på arbetsförmedlingen… osv, osv...!

Man tror inte det är sant! Ett Moment 22. Ett standardutskick från en ny handläggare på FK. En som inte läst utredningen om arbetsförmågan från de lokala handläggarna. En som inte heller tänkte göra det. En som visste bäst själv. Och ”bara följde regeringens regelverk”… och är sin egen gud.


- För helvete, LÄS PAPPEREN MÄNNISKA, väser AL mellan tänderna.


Var går gränsen för hur man får trakassera och förfölja människor i vårt land?

Med tårar i ögonen och utmattat psyke tvingas jag som medmänniska se hur min vän misshandlas. Jag vill och känner att jag borde göra något. Vet bara inte vad. Ingen lyssnar.

Mitt samhälle som jag varit så stolt över – VÅRT samhälle – har förändrats till en känslokall förföljarmaskin som i blint raseri piskar och slår på de svagaste. Som lockar och hotar, som hånar och hatar och förnedrar dem som är maktlösa.

Vi talar om ’förkränkningskassan’ där varje handläggare är sin egen gud, där ingen samordning eller kommunikation förekommer, där all bevisbörda ligger på den oskyldige. För att den borgerliga alliansregeringen spridit myten om ’det sjuka Sverige’ och känslokallt slagit sönder alla tankar om medmänsklighet.


Fy fan. Måtte det rödgröna blocket få majoritet i nästa val. Så här behandlar man inte människor. Det räcker nu!

 
 
Gubbfan

Gubbfan

26 maj 2011 12:36

Såg i tidningen att Reinfeldt fått medalj i Tyskland för sitt effektiva sätt att montera ned välfärden.
Han var visst stolt över utmärkelsen.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Margus

26 maj 2011 21:41

Visst är det typiskt att det skulle vara Tyskland som delade ut priset! Hoppas han får hybris på kuppen.

 
Ruth

Ruth

29 maj 2011 09:33

Ingen vett och reson för dom sjuka och svaga numera, det är så förnedrande så jag har inga ord att skriva ner. Kan bara hoppas, hoppas att våran välfärd återkommer vad det lider, men det hjälper inte folket i dag. Det är sorgens tider nu.
Kram vännen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Ewa

Ewa

30 maj 2011 16:42

Jag blir gråtfärdig....

http://www.fundringar.bloggplatsen.se

Margus

31 maj 2011 00:04

Du med! Ja, jag mår så illa att jag kan kräkas.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards