Fågelperspektiv

Alla inlägg den 7 april 2011

Av Margus - 7 april 2011 21:30

Är detta min värld... den värld där jag är född och uppväxt, har utbildats, levt och arbetat i? Jag känner mig alltmer som i ett främmande land, där inget längre stämmer, där folk talar ett sällsamt språk och har en säregen kultur, där media talar om saker som inte berör mig och tidningarna skriver om underliga företeelser. Förvånad idag när jag fortfarande kunde köpa ett alldeles vanligt gammalt hederligt klarlack till naglarna...

-----------------------

Så var det då dags för en ny politisk ’duell’ i tv härom kvällen.

Aktuelltredaktionen hade tussat ihop finanstalesmännen för (M) och (S) i bästa 100-metersfinalstil, flåsigt och upphaussat så till den grad. I frenetisk takt avhandlades de gamla vanliga valfrågorna skatter, sjukförsäkringar, RUT och ROT och jobben på nio (9) minuter! Som om det vore en valdebatt... med den stora skillnaden att det nya sosselaget ännu inte arbetat fram ett program.

- Jaha, vad tycker om RUT? - Ska skatterna höjas? - Vad ska ni göra åt ditten och datten? - Om du blev finansminister idag, vad var det första du skulle göra då?

I vanlig ordning avbröt journalisten S-företrädaren men lät M-ministern tala till både komma och punkt, fast vi har hört innantilläxan förut. VAR FANNS NYHETEN?


- Jaha, det är ett mycket stort intresse för det här, avslutade nyhetsuppläsaren den superkorta ’tävlingen’. Sen visades korridoren BAKOM studion där de båda ’finalisterna’ mottogs av blixtrande fotografer medan kommentatorn på tre röda sekunder skulle sammanfatta ’vem som vann’.  

Så förbaskat fantasilöst! Hur länge ska vi tittare pinas med samma gamla eviga plånboksfrågor? Undra på att folk har politikerförakt – skapat av media. Som om politik inte är mer än så. Vilken tittare blev klokare av detta? Nyhetsvärdet låg ju hos den nye S-talesmannen – inte Borg. Ta då en djupgående intervju med den nye istället!


Hur konstig har medias förenklade bild av politik blivit? Hur påverkar detta allmänhetens bild av vad som är politik? Politik handlar om olika samhällsvisioner, om värdegrunder, moral och etik och olika handlingsprogram för att nå de olika målen. Hur ska en oinvigd ges ett begripligt sammanhang av detta, med sånt här flås.

------------------

För övrigt hörde jag av misstag Morten Harket från norska gruppen A-ha intervjuad i Skavlan-repris. Denne Morten är i 50-årsåldern och har fem barn från tre olika förhållanden.

- Imponerande, sa Skavlan.

Publiken applåderade…!

Hur dumt har det blivit? VARFÖR applåderar folk åt vad som helst?

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards