Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 28 juli 2010

Gruppfotots vedermödor

Av Margus - 28 juli 2010 23:30

  

- Äh, det är bara den årliga fotograferingen. Varje år likadant… blääähh. Guud, va’ trist.

Man skulle tro att den ärrade veterangruppen nu kunde sin sak och att fotandet skulle vara över på ett par sekunder. Så icke…

Med mycken möda, flera fnissanfall och tack vare kamerans seriebildstagning lyckades vi till slut få en 12-årsbild av syskonen med bihanget Ulrik i mitten där alla såg något sånär hyggliga ut - SAMTIDIGT. Bihanget, dvs. 105-åringen, skötte sig bäst av alla och var riktigt presentabel på samtliga 41 bilder medan ’ungdomarna’ på flankerna fånade sig å det värsta.

      

Det stånkades och stönades, kisades med ögon, räcktes ut tungor och tittades åt fel håll. Det var ingen måtta på hur genant trion tyckte det var med uppmärksamheten. (Klickbara bilder)

Toste poserar alltid LIGGANDE när det är tal om gruppfoton. Alltid. Och helst en bit ifrån. När luckan till de andra blev för stor var matte tvungen att korrigera. Han morrade och TVÄRVÄGRADE och blev slutligen liggande PÅ RYGG så att matte helt sonika handgripligen fick RULLA honom in mot gruppen igen. Två varv…

Efter några fnissanfall (våra) parkerade han sig demonstrativt FRAMFÖR de andra, varpå de fick flytta efter. Allt för konstens skull.

    

Som läsaren anat var det 12-årskalas för syskonen Sigrid och Toste hemma i vår trädgård. Festen inleddes med Tostes årliga bad i vår hunddusch på bekväm arbetshöjd. Knytis vid dammen med vännerna. Grillade rallykotletter och potatissallad - följt av hallonpaj med grädde till vilket även årsbarnen inbjöds. Kalastur med vädret.


 
 
Erika

Erika

29 juli 2010 10:32

Vilket tjusigt gruppfoto. Kan tänka mig det tog sin lilla tid innan alla satt där dom skulle, ungefär som barn som ska göra tusen andra saker vid en fotografering. Svetten lackar och man vill bara skrika...sitt stillllllll :)

Toste ser ut som han tänkte.... är du inte klar snart så jag kan göra annat. Han ser en aning otålig ut, men förmodar han - dom är vana vid att få vatten på sig.

Maten som intogs ser riktigt god ut och gjorde säkert gott dit den kom. Sitter man sedan utomhus och äter, smakar det alltid bäst.

Här är det mulet denna torsdag och regnet faller om än inga stora droppar. Blir en dag inomhus det.

Vinkelevink.

http://mintidmittliv.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Toste med husse och matte

29 juli 2010 14:47

Tack, tack! Det var en trevlig, solig födelsedag ihop med syrran Sigrid, "svågern" Ulrik och de tvåbenta. Vi fick rulltårta. Hallonpaj med grädde slank också ned. Är det kalas så är det.
Att jag skulle hamna i badet och därefter bli rullad på gräset inför fotograferandet är bara att tugga i sig. Matte står emellertid inte högt i kurs just nu, hon har t.o.m fått damma själv. Jag brukar i vanliga fall hänga med runt i lägenheten när det är städdag, så ICKE denna dag. Ganska så trött drar jag mig nu tillbaka med min husse för en middagslur.

 
Ewa

Ewa

29 juli 2010 15:20

Grattis på 12-årsdagen! *kill och snus bakom örat*

Bilden med Sigrids min är underbar! :-D

http://www.fundringar.bloggplatsen.se

 
Marianne

Marianne

30 juli 2010 10:58

Fint gruppfoto. Själv är jag glad om jag lyckas få ett vettigt foto på en ensam hund, tre hundar som ser bra ut på samma foto är enbart en dröm.
Grattis på 12-årsdagen.
ha det gott.

http://www.ekoxenskennel.se

 
Ruth

Ruth

30 juli 2010 19:58

Vilken härlig grupp, tycker ni har lyckats väldigt bra med fotandet. Allt som känns som tvång för dom vill dom slippa, så jag tycker dom har varit väldigt tåliga. Snygga pensionärer !
Kram på er.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards