Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 22 september 2009

Bättre förr med Bloggagratis

Av Margus - 22 september 2009 13:25

Nu har jag kämpat ett bra tag med den nya Bloggplatsen och dess förändringar. Och jag börjar faktiskt tappa lusten att blogga. I går kväll tvingades jag ändra och ändra... och ändra igen efter att inlägget sparats och befunnits oigenkännligt. Jag trodde och hoppades att tokerierna skulle sluta nån gång, men de fortsätter. Varje dag.


Jag drabbas dagligen av att sparad text inte finns kvar när jag tittar i bloggen. Där ligger enbart rubriken. Jag måste lägga in den igen och igen. I går hade plötsligt första stycket lagt sig sist vid en av de oräkneliga sparåtgärderna. Ändra igen... Förr kunde man lägga in både fetstil och kursivt samtidigt. Det går inte nu utan att spara om och om igen. Det är frustrerande.


Raduppehåll mellan stycken är svårt att få till. Man får jobba om och jobba om, för oftast ligger texten i en enda lång och svårläst följd. Funktionen för kursiv text är ingen idé att använda nu längre (det gick bra förr). Hela inlägget försvinner.

Och funktionen "justera text höger-vänster", den som ger jämna kanter... den fastnar först efter fjärde omarbetningen ungefär och för 80 procent av texten. Sen ger man upp.


Jamen... om det inte är meningen att det ska kunna användas så kan man väl ta bort funktionerna då. Det är ju en himla tur att man sparar ursprungstexten i word så att man inte tappar bort allt man skrivit. Förut i Bloggagratis, före ändringarna till Bloggplatsen, fungerade allt perfekt. Varför måste allt ändras...??????

Skrev igår till Bloggplatsen om saken. Inget svar än.

 
 
Ewa

Ewa

22 september 2009 15:20

Jag är inte helt nöjd jag heller..... Jag får INTE det där med små bilder i inläggen att fungera. Jag VET hur jag ska göra, men det går inte. :-(

Det finns EN funktion som jag gillar och utnyttjar och det är möjligheten att spara ett inlägg som utkast innan det publiceras.

Många av de nya funktionerna har med bloggens utseende att göra, men för mig är det innehållet som räknas.

http://www.fundringar.bloggplatsen.se

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

22 september 2009 15:51

Konstigt, för mig fungerar allt (som jag prövat) och jag är väldigt positiv till förändringarna/förbättringarna. Jag har sparat inlägg, redigerat bilder och använt kursiv stil utan problem.
En bra grej är att kunna skriva text till bilden, den kommer fram om man pekar med muspekaren på bilden. Mycket tacksamt för blinda som då får ett hum om vad grafiken innehåller.

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
Ruth

Ruth

22 september 2009 23:11

Jobbigt när du inte får till det som du vill. håller med Skogsfrua, jagär också nöjd. Du får inte sluta att berätta om din vardag, då blir jag ledsen. Hoppas snart du får rätsida på det hela.
Sov nu gott vännen !

http://bernamis.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards