Fågelperspektiv

Alla inlägg den 24 september 2009

Av Margus - 24 september 2009 19:35

Hehehe... herregud vad jag har funderat...

Plötsligt började beteckningen [BULK] dyka upp i rubrikraden på inkommande mail. Ett gick väl an, men när det kom flera blev det "kymmersamt". Man tänker ju virus och så... Följaktligen kördes viruskoll på hela datorn. Inga fulingar där, tack och lov. Allt annat fungerade. Tills igår...


Då stängdes utforskaren när jag jobbade med bilder. Om och om igen.

Det kom upp en skylt om "dataexekveringsskyddet", kan veta. Ny viruskoll på enbart bilderna. Allt lugnt. Startade om datorn ett par gånger utan resultat. Tills slut var jag tvingad att läsa instruktionerna om att stänga av det där exekve... -skyddet. Lugnande besked från datanörd så nu ska det exekveras. I afton.


Men... [BULK]-mailen fortsatte gnaga. På nätet fick jag hur många besked som helst, typ; BULK-SMS, BULK-mail (massutskick per vanlig post i England), Pellets och spannmål på BULK, Stena BULK, BULK i kroppsbyggande, tanksläp med BULK... och så där höll det på.


Själv är jag mest bekant med BULK i västgötskan som står för BURK.

ULEBULK... är ett annat gammalt västgötabegrepp som är rätt äckligt. Nämligen OLJEBURK... men inte vilken olja som helst. Det kommer från den tiden man hade en burk dinglande på kärrorna med gamla trähjul. Som smörjmedel i dessa burkar hade man... SNIGLAR som man tryckte in i navet. Bläää, stackars små sniglar.


Nå... till saken: Bredbandsleverantören visste besked, nämligen: Ett nyinstallerat spamfilter sätter taggen [BULK] på mail som filtret misstänker kan vara massutskick. Så enkelt...! Och så mycket bekymmer för detta lilla ord!



HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards