Fågelperspektiv

Alla inlägg den 22 september 2009

Av Margus - 22 september 2009 13:25

Nu har jag kämpat ett bra tag med den nya Bloggplatsen och dess förändringar. Och jag börjar faktiskt tappa lusten att blogga. I går kväll tvingades jag ändra och ändra... och ändra igen efter att inlägget sparats och befunnits oigenkännligt. Jag trodde och hoppades att tokerierna skulle sluta nån gång, men de fortsätter. Varje dag.


Jag drabbas dagligen av att sparad text inte finns kvar när jag tittar i bloggen. Där ligger enbart rubriken. Jag måste lägga in den igen och igen. I går hade plötsligt första stycket lagt sig sist vid en av de oräkneliga sparåtgärderna. Ändra igen... Förr kunde man lägga in både fetstil och kursivt samtidigt. Det går inte nu utan att spara om och om igen. Det är frustrerande.


Raduppehåll mellan stycken är svårt att få till. Man får jobba om och jobba om, för oftast ligger texten i en enda lång och svårläst följd. Funktionen för kursiv text är ingen idé att använda nu längre (det gick bra förr). Hela inlägget försvinner.

Och funktionen "justera text höger-vänster", den som ger jämna kanter... den fastnar först efter fjärde omarbetningen ungefär och för 80 procent av texten. Sen ger man upp.


Jamen... om det inte är meningen att det ska kunna användas så kan man väl ta bort funktionerna då. Det är ju en himla tur att man sparar ursprungstexten i word så att man inte tappar bort allt man skrivit. Förut i Bloggagratis, före ändringarna till Bloggplatsen, fungerade allt perfekt. Varför måste allt ändras...??????

Skrev igår till Bloggplatsen om saken. Inget svar än.

Av Margus - 22 september 2009 13:16

Så enastående härligt att Apotekets styrelse vägrade följa regeringens planer på avreglering av apoteksmarknaden! Civil olydnad till det allmännas bästa! Rebellen i mig jublar! Ett underbart initiativ som fler borde följa när regeringens är i otakt med verkligheten. Vilket civilkurage!



Tänk om fler kunde fördröja regeringens dumpningsplaner vare sig det gäller sjuka och arbetslösa människor eller statliga företag. När ska vi t.ex få se Försäkringskassans personal agera till de sjukas räddning. Och läkarkåren som får sina diagnoser och sin yrkesheder underkända. När ska dom ta bladet från munnen. Det blir inte lika lätt att avsätta alla som regeringen nu gör med apotekets styrelse.



Här sitter det särskilt bra med ett citat från Mona Sahlin (S) på rödgröna bloggen riktat mot "Arbetslöshetsalliansen":

"Det duger inte att gödsla lite i kanten när man redan har sålt plantorna."


Utförsäljningen av apoteken drar ut på tiden även av andra skäl. IT-problem och FÅ ANSÖKNINGAR utmärker processen, enligt SvD. Några inblandade går öppet går ut och säger att de inte klarar tidplanen (hehe…). Företagen måste ha system som klarar uppgifter om högkostnadsskydd och kan ta emot e-recept. Intressenterna tycks inte klara detta hur som helst (haha…).


SvD skriver att inblandade aktörer är belagda med munkavle från Apotekets Omstruktureringsbolag, men har tydligen fått fram vilka intressenter det spekuleras kring. Nämligen finska Tamro, Universitetsapoteket och Alliance Boots samt riskkapitalisten Altor och Wallenbergarnas maktbolag Investor.

Bland de större som vill nyetablera finns (enl. SvD) tyska Celesio och Kooperativa Förbundet i samarbete med Kronans Droghandel som vill köpa 100 apotek samt Åhléns och ICA. Bergendahlsgruppen har jag sett nån annanstans.


Inte särkilt många pharmaceuter med bland dom namnen…!

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards