Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 8 augusti 2009

Herrens vägar äro outgrundliga

Av Margus - 8 augusti 2009 11:16

 

Spåren av detta himmelska vägnät fick mig att skjuta från höften och rubriken gav sig själv.


Husbonden jobbar första dan efter semestern och jag rår mig själv. Stannar inne stor del av dagen. Har fått nog av värmen för denna gång. 28-29 grader två dagar i rad räcker. Morgonpromenaden begicks mellan sju och åtta, men redan det var för varmt. I morgon blir det visst mer mulet. Sägs det. Lever på hoppet. Härligt med sommar, men… 20-22 grader räcker. Tack.


Augusti är annars MIN tid... sensommar. Syrsorna spelar, höst anas i färgerna, rönnbär och nypon lyser grant, luftfuktighet och lagom temp (oftast) och sommarjäktet är över.

Därför var det helt naturligt att mitt "hälsoprogram" startade just i augusti, för två år sedan. Ja, exakt idag förresten, den åttonde, började jag gå tre km per dag. Var fysiskt rätt nedgången, stakade och "högg" mig fram med stavarna som en skidåkare för att alls komma hem och somna helt utslagen på soffan.

Nu trippar jag ganska lätt sex-åtta km per dag och håller vikten. Tappade tretton kilo är fortfarande borta. Man har mycket att vara tacksam för. Att kunna gå och röra sig är inte alla förunnat.

 
 
Erika

Erika

8 augusti 2009 13:15

Håller med, inte alla förunnat att kunna ut och röra på sig. Sedan har vi dem som kan, men föredrar att sitta bakom ratten och köra sig själv in i dörrhandtaget till varje affär osv.

Har en i släktskapet som kanske nu äntligen förstått vidden av att röra på sig. Men ändå är det bilen som dominera vid varje utgång. Personen ifråga undrade hur jag orkade gå så mycket som jag gör. Nu behöver inte jag gå av mig vikt utan jag går för att på äldre dar vill inte jag har skört skelett bl.a Alla förstår vi väl om vi har något att tänka med, så är motion är hälsosamt. Jag vill har en ålderdom då jag inte blir ett kolli kroppsmässigt sett på grund av lathet i lite yngre dagar. Det finns så mycket vi kan tillgå för egen del om bara viljan finns. Ursäkter i parti och min för att slippa använda benen har den personen i släktskapet serverat mig till leda. Ja ja, det är dennes liv inte mitt, liksom ålderdomen är personens inte min.

Igår var jag ute på en lång promenad tog mig ca 50 min att vandra till Wämöparken som ligger lite utanför stan. När jag kommit halvvägs ångrade jag mitt beslut att gå, värmen redan vid åtta höll på att knäcka mig totalt. Men efter en stund piggnade jag till och fram kom jag vilket var mödan väl värd.
Har varit där förut men inte ofta, balsam för själen i den tysta rogivande parken innan alla skrikande barn högljudda människor kom. Men det var fridfullt så länge jag var kvar där semestern hade gjort sitt vid utebliven folkmassa, som enbart var utifrån hur jag såg det..Jippi Jippi.

Sedan traskade jag på hem samma väg, men då hade trädkronorna börjat vaja och svalkan blev ett bra avbräck i hemfärden. Buss dit finns, men man får ändå gå halva vägen, och bussbyte..nej tack här går vi så länge det går.

Ha det bra i helgen och må så gott!

http://crystalwinter.blogspot.com

 
Erika

Erika

8 augusti 2009 13:27

Håller med... där uppe äro herrens vägar outgrundliga, vad dom är här nere låter vi vara osagt för det begreppet går ej att får någon rätsida på. :) Fin somrig bild ovan där!

http://crystalwinter.blogspot.com

 
jenny

jenny

8 augusti 2009 23:05

Tretton kilo är inte dåligt!
Grattis till detta och ökad rörlighet och ork!!

Här är en som måste försöka komma igång så fort det bara blir lite svalare.
Just nu svär jag högljutt omkring mej och stånkar och pustar och lider i denna fuktiga hetta!
Att till och med jag skulle kunna längta efter en snödriva trodde jag väl aldrig var möjligt!??!?
Näe...först ska vi väl ha den där mysiga hösten med alla färger och klara morgnar?

Jag gillar också hösten, när lugnet och mörkret sänker sej och man kan känna sej lite mer aktiv.
Nu blir det bara hundpromenader i otta och skymning....

Apropå din bild här ovan...
Såna där streck på himmeln av avgaser (tror jag att det är??) från flygplan kan jag bli vansinnig på!
När man vill ta en fin bild på en solnedgång till exempel så nog fanken har någon kört tvärs över himmeln och gjort streck i den och förstört hela det "naturliga"....
Det är inget "fel" på din bild!
Tvärtom visar den hur mycket skit det säkert är som släpps ut i vår atmosfär...
Kanske därför vi har den här klimatförändringen nu??

Hoppas du får en fin söndag och att dina böner om lite mulet väder gjorde susen....
Jag hoppas också!

Kram och hälsa Guben din!
//Jenny

http://itsmylife_j.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards